İskenderun'da Cezaevi Personeline Seminer Verildi

İskenderun'da cezaevi personeline ''Hayata Tutunma İstekleri''konulu seminer verildi.

Psikolog Fadime Yenikale, İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü tarafından, İskenderun Adliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, hükümlü ve tutukluların yüksek intihar riski oluşturan bir grup olduğunu belirtti.

Her intihar girişiminin beraberinde daha fazla intihar girişimini getirebileceğini ifade eden Yenikale, "Ceza infaz kurumları ve tutuk evlerinde kalanların topluma göre daha yüksek intihar riski bulunmaktadır. Tutukluların topluma göre intihar riski on kat, hükümlülerin ise üç kat daha fazladır. Erkekler, kadınlara göre daha çok yüksek intihar riski olan gruplar içerisindedir" dedi.

Hükümlü ve tutukların hayata tutunmaları için cezaevinde sürekli çeşitli eğitimlerin verdiğini belirten Yenikale, bu kapsamda cezaevindekilere yönelik, çeşitli meslek ve el işi konularında kursların düzenlendiğini kaydetti.

Kurslar sayesinde birçok kişinin meslek öğrendiğini vurgulayan Yenikale, "Mahkumlar edindikleri meslek sayesinde tahliyelerinin ardından geçimlerini sağlayabilecek duruma geliyorlar. Bizler de gerekli görüldüğü takdirde zaman zaman psikolojik destekler veriyoruz. Ayrıca cezaevi personeline hizmet içi eğitim kursları açarak, daha verimli, kendine güvenen ve ne yaptığını bilen memur profilini oluşturuluyor" diye konuştu.

Düzenlenen seminere, İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu, idare amirleri ve ceza infaz koruma personeli katıldı.

Muhabir: Ömer Soylu

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Kaynak: AA