Hatay Valisi Lekesiz Açıklaması

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentte Suriyelilerin kaldığı yerlerde eylem hazırlığında olduğu belirlenen kişilere yönelik operasyonla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Lekesiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde insani gerekçelerle geçici olarak misafir edilen Suriyelilere yönelik olarak, özellikle onların kaldığı yerlerde patlatma ve adam kaçırma eylemi hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bir grubun istihbarat birimleri tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

Gruba yönelik operasyon yapıldığını ve 6 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Lekesiz, "Bunu sizlerle paylaşmıştım. Sizlerle paylaşmaya müteakip yaklaşık 1 saat kadar sonra istihbarat ve güvenlik birimlerimizin koordineli çalışmaları sonucunda 2 kişi daha gözaltına alındı. Konuyla ilgili gözaltına alınanlar 8 kişiye çıktı, çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Soruşturmanın bütün yönleriyle sürdürüldüğünü bildiren Lekesiz, "Konu bütün yönleriyle tahkik ediliyor, derinleştiriliyor, inceleniyor, şu aşamada konuyla ilgili muhtelif bilgi, belge olduğunu söyleyebilirim. Bütün yönleriyle devam ediyor. Geliştikçe sizlerle paylaşmaya devam ederiz" dedi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA