Feshane’de Ordu Coşkusu

Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, Eyüp Feshane’de başladı.

Feshane’de Ordu Coşkusu
26 Mayıs Pazar akşamına kadar devam edecek olan Ordu Günleri'nin açılışına, eski İçişleri Bakanı, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ORDEF Genel Başkanı Sabri Çelebi, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu il Başkanı Cemal Enginyurt, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve işadamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Ordu Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisiyle başlayan "Ordu Tanıtım Günleri" protokol konuşmaları ile sürdü. "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğine ev sahipliği yapan ORDEF Genel Başkanı Sabri Çelebi, bu etkinliği İstanbul'da yaşayana Orduluların hasret gidermesi ve memleket özlemlerine su serpmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Ordu'yu Türkiye'ye tanıtmak, Ordunun sesini herkese duyurmak için bugün buradayız. Ordulunun sosyal ve kültürel etkinliklerini herkese duyurmak için gönlümüzün derinliklerinden gelen kalbi duygularla bu etkinliği düzenledik. Bu etkinliğin amacı, Ordu'da yaşayan Ordulular ile Marmara'da yaşayan Orduluları, medeniyetlerin beşiği, güzel İstanbul'da bir araya getirmektir. Gönül bağı ile doğduğu yerlere bağlı olan bizler ve bizim çocuklarımız, bu gönül bağımızı hiç koparmadan yaşamaya ve gurbetle sıla arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Bizler, 81 ilden gelerek İstanbul'da yaşayan dostlarımızla, komşularımızla İstanbul hemşehriliği oluşturduk. Bu nedenle Ordulu hemşehrilerimizle olduğu gibi İstanbullu hemşehrilerimizin de gönüllerinde köprü kurmak istiyoruz. Ordumuz'un güzelliklerini, yaylalarını, sahillerini, misafirperverliğini, keşfedilmemiş bir turizm cenneti olduğunu, duyurmak ve tanıtmak istiyoruz. Yeni Valimiz de henüz Ordu'ya gelmeden buraya geldiler. Onun da katılımı bizi çok mutlu etti. Ordusporumuz'un da seneye yeniden Süper Lig'e çıkması için gayretlerimiz sürecektir" dedi.

Törene katılan İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin de, "Tüm Orduluları burada görmek çok güzel. Ordu'yu İstanbul'a tanıtmak, İstanbul'da yaşayan Ordulular'ın memleket hasretini gidermek amacıyla buraya gelmelerini bekliyoruz. Ben görevim süresince her Ordu etkinliğine elimden geldiğince katıldım ve katılmaya da devam ediyorum. Ordulu olmak büyük bir gurur" diye konuştu.

Ordu'ya ataması yapılan Ancak henüz makamına oturmadan İstanbul'daki Ordulular Günü'ne gelen yeni Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise Ordulularla ilk buluşmasının İstanbul'da olduğunu belirterek, "Ordululara layık bir Vali olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. İlk görüşmemiz burada nasipmiş. Burada Orduluları tanımak için büyük fırsatım olacak. Ordu'ya yabancı biri değilim aslında. Ancak daha çok kaynaşacağımız bir ortam olacak. Bundan dolayı çok mutluyum" dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise şunları söyledi: "Ordulu insanların yoğun olarak bulunduğu bu kentte bulunmaktan, en fazla Ordulu insanın bir arada olduğu İstanbul'da hemşehrilerimizle bir araya gelmekten mutluyuz. Ordu Belediyesi, Ordu'nun tanıtımı için üzerine düşen her şeyi yapmaya hazırdır. Burada tanıdık yüzleri görmek ve hemşehrilerimizle bir arada olmak son derece sevindirici. İnanıyorum ki Ordu bu tür etkinliklerle kabuğunu kırarak kendisini önce Türkiye'ye ardından da dünyaya tanıtacaktır"
Açılış töreninde Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da bir selamlama konuşması yaptı. Kavuncu, "Eyüp'te sizin gibi değerli insanları ağırlamak bizler için büyük bir onur. Yurdumuzun her köşesi ayrı bir güzel. Bu güzellikleri tanıtmak ve kültürleri yaşatmak çok önemli. Bu anlamda tanıtım günleri de çok önemli. Ordunun güzelliklerini ve zenginliklerini İstanbullulara tanıtmanız ve göstermeniz heyecan verici. Her zaman Eyüplüler olarak yanınızdayız ve bundan sonra da yanınızda olacağız" dedi.

Daha sonra protokol üyeleri diğer davetlilerin katılımıyla "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğinin açılış kurdelesi kesilerek, ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ve özel sektör kuruluşlarınca açılan stantlar gezildi.

ORDU GÜNLERİ ÜCRETSİZ TİYATRO VE KONSERLER DÜZENLEYECEK
Ordu Günleri, İstanbullularla Orduluları bir araya getirmemin dışında, sanatsal gösterilerle de İstanbul'a damga vuracak. Ordu Günleri'ne katılacak olanlar, Ünye Sanat Tiyatrosu'nun "Rumuz Goncagül" ve "DBKT Pusuda", gibi oyunlarını ücretsiz olarak izleyebilecek. Etkinlikte aynı zamanda Ünlü Sanatçı Nil Karaibrahimgil de cumartesi akşamı bir konser verecek.
Kaynak: İHA