Engelliler Yararına "can Melek" Defilesi

Ortaca'da engelliler yararına "Can Melek" defilesi düzenlendi.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancılar Dayanışma Derneği tarafından "Can Melek" adıyla projelendirilen akıllı bilekliklerin geliştirilmesi ve tanıtım kampanyası, bir otelde düzenlenen defile ile tanıtıldı.

Defile öncesinde gazetecilere açıklama yapan Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, defilenin zihinsel engellilerin ve yaşlıların kaybolmasını önlemek amacıyla "akıllı bileklik" projesine destek amacıyla yapıldığını söyledi.

Projeyle insanlarda farkındalık oluşacağını ve duyarlı hale geleceklerini dile getiren Karanfiloğlu, "Defileden elde edilen gelir engellilere yardım amacıyla kullanılacak. Defilenin sonunda çıkan can melek kızının üzerindeki elbise açık arttırma usulüyle satılacak. Böylelikle herkesin ufak da olsa bir katkısını almış olacağız" diye konuştu.

Karanfiloğlu, akıllı bilekliklerin üzerinde sahibinin kimliği ve irtibat telefonunun yer aldığını belirtti.

Projeye Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün de destek verdiğini ifade eden Karanfiloğlu, akıllı bilekliklerle zihinsel engellilerin ve yaşlıların kayboldukları zaman kolayca bulunabileceğini anlattı.

Defileye katılan Muğla Engelliler Platformu Temsilcisi ve Kamuda Çalışan Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar ise engelli bir birey olarak bu tür organizasyonlarla engelleri aşacaklarını düşündüklerini kaydetti.

Defilenin ardından, "Can Melek" kıyafeti sergilendi ve açık arttırmayla satıldı.

Muhabir: Ali Rıza Akkır

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA