Down Sendromlu Çocuğa Darp İddiası

Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 'Down Sendromlu Çocuğa Darp' haberiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Öğrenci E.Ü.’nün sınıftaki kendisi gibi engelli olan başka bir öğrenci tarafından yüzünde kızarıklık olacak şekilde harekete maruz kaldığı kurum idaremiz tarafından da tespit edilmiştir. Bununla ilgili olarak öğrencinin ayrı yaşamakta olan annesi ve babasına bilgi verilmiştir'' denildi.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
''E.Ü. de bunu sınıftaki diğer öğrenci H.E.’nin yaptığını belirtmiştir. Fakat öğrencimizin annesi, kurumda görevli yardımcı personel tarafından yapıldığını iddia etmiş ve bu zan ile de şikayette bulunmuştur. Bahsi geçen personel olay sırasında kurum binasında dahi olmamakla birlikte öğrenci servisinde görevli durumdadır. Haberde geçtiği gibi ailenin kurumumuza gelmesi ve öğrencimizi alarak ayrılması söz konusu değildir. 23.05.2013 itibari ile de aile hem beyan edilen bilgiler ışığında hem de öğrencimizin ifadesi ile sınıf arkadaşı H.E.’nin bu duruma sebebiyet verdiğini görmüş ve şikayetini geri almak üzere gerekli mercilere başvurusunu yapmış ve acele olarak almış olduğu kararından dolayı üzüntüsünü kurumumuza bildirmiştir. Öğrencimiz E.Ü. uzun zamandır kurumumuzda eğitim almakta olup şimdiye kadar ne kendisinin ne de başka bir öğrencimizin bu şekilde bir sorunu ya da şikayeti olmamıştır. Kurumumuz misyonu gereği bu özel çocuklara en iyi şartlarda eğitim vermeye gayret eden ve bu konuda hassasiyet gösteren bir kurum olarak bu olayı öncelikle kendi içerisinde araştırmış ve yukarıda anlatılan doğru bilgilere olayın hemen sonrasında ulaşmıştır.''
Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, ayrıca, ''Milli eğitim mevzuatı gereği sertifikasız öğretmen çalıştırma durumu ne bizim ne da başka kurumlar için söz konusudur. Böyle bir yola başvurma gereği de zaten yoktur. Zira 2013 yılı içerisinde açılan sertifika kurslarına en fazla aday öğretmen gönderen kurumumuzda şu anda eğitim personeli zorunlu gerekecek sayıdan fazla durumdadır'' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA