Çevre Düzeni Planı

Makine Mühendisleri Odası İçel Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alper Turna, İçel ve Adana'da yaşayan vatandaşların fikirleri doğrultusunda oluşturulan bir İçel-Adana Çevre Düzeni Planı'nın hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Turna, Nobel Otel'inde düzenlediği basın toplantısında, Akkuyu Nükleer santralinini de dahil edildiği 1/100 binlik İçel-Adana Çevre Düzeni Planı hakkında bir dosya hazırladıklarını ve dosyayı 2 Mayıs 2013'te İçel Valiliği ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunduklarını söyledi.

İçel ve Adana'nın ortak geleceğini belirleyecek olan İçel-Adana ÇDP sürecinin aceleye getirilmemesi gerektiğini belirten Turna, şunları kaydetti:

"ÇDP plan taslağı onaylanmadan önce İçel ve Adana'da bulunan üniversitelerle ilgili kurumlar tarafından tartışılmalı. Her iki ilde de konuyla ilgili açık toplantı ve tartışmalar gerçekleştirilmeli. Böylelikle halkın bilgilenme süreci tamamlanabilir. Bu süreç sonunda İçel ve Adananı'nın ortak kalkınma perspektiflerine uyumlu ve olgunlaşmış 1/100.000'lik plan yurttaşların onayına sunulmalıdır. İçel ve Adana'da yaşayan vatandaşların fikirleri doğrultusunda oluşturulan bir ÇDP'nin hayata geçirilmesi gerekiyor"

Konuşmaların ardından MMO Enerji ve Çevre Komisyon Başkanı Serdar Erkol katılımcılara projeyle ilgili sunum yaptı.

Muhabir: Basir Gülüm / Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
Kaynak: AA