Brezilyalı Yaralılardan Santo Açıklaması

Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki balon kazasında yaralanan biri pilot 22 kişinin tedavileri Nevşehir ve Kayseri'deki hastanelerde sürüyor.

Nevşehir'deki özel bir hastanede tedavi gören Brezilyalı Rossana Farlo Santo,AA muhabirine, 1 hafta önce Türkiye'ye eşiyle birlikte geldiklerini, Kapadokya'dan önce İstanbul'u gezdiklerini ve boğaz turu yaptıklarını anlattı

Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Santo, "İlk önce İstanbul'u gezdik. Her şey çok güzeldi. Daha sonra buraya geldik. Burada da balona bindik ve böyle bir kaza geçirdik. Eşim de balondaydı. Balon kazasından Brezilya'daki oğlumu aradım. Çok kötüydü. Türkiye'ye bir daha gelirim ama balona binmem. Balon düştüğünde birden her şey karardı. Hiç bir şey hatırlamıyorum'' ifadelerini kullandı.

Santo, kazadan sonra kendisine hastanede Türk kanı verdiklerini ifade ederek, "Artık kendimi Türk gibi hissediyorum" dedi.

Kazanın ardından kente gelen Santo'nun oğlu Pablo Santo da "Annem kaza olur olmaz beni aradı. Çok korktum. Hemen büyükelçiliği aradım. Annemleri Türkiye'ye getiren turizm acentesiyle bağlantıya geçip buraya geldim. Geldiğimde annemi iyi gördüm. Ona çok güzel bakıyorlar. Hastanede çok güzel ilgileniyorlar. Herkes gönüllü olarak yardıma koşuyor" diye konuştu.

Yaralıların tedavileri ile ilgilenen Opr. Dr. Şükrü İnan ise balon kazasının ardından hastanelerine 3 yaralı geldiğini söyledi.

Yaralılara ilk müdahalenin göğüs cerrahi kliniğinde yapıldığını anlatan İnan, şöyle devam etti:

"Hastalarımızın hayati tehlikeleri ortadan kalktıktan sonra ortopedi uzmanları tarafından vücutlarındaki kırıklar tedavi edildi. Durumları stabil hale geldikten sonra da baş ve omuriliklerindeki yaralanmaları, travmaları tedavi ettik. İlgili servislerde takipleri devam ediyor."

Öte yandan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Özel Acıbadem Hastanesinde tedavi gören 3 yaralının tedavileri yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyor.

Ürgüp'e bağlı Ortahisar beldesi yakınlarında, 20 Mayıs Pazartesi günü, turistleri taşıyan bir sıcak hava balonunun başka bir balonla çarpışarak düşmesi sonucu 3 kişi ölmüş, 22 kişi yaralanmıştı.

Muhabir: Murat Asil / Orhan Canbulatel

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA