Bbp'den 'karacabey'e 2,5 Milyonluk Kazık' İddiası

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, bataklık araziye yapıldığı iddia edilen Karacabey Devlet Hastanesi inşaatına çakılacak 480 kazığın maliyetinin 2,5 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

Bbp'den 'karacabey'e 2,5 Milyonluk Kazık' İddiası
Ünsal, geçtiğimiz günlerde Karacabey Devlet Hastanesi'nin zeminin bataklık, etrafının çöplük olduğu iddiasında bulunmuş ve Bursa gündeminde yankı uyandırmıştı. Bunun üzerine Bursa Valiliği açıklama yapmıştı.

Ünsal, Bursa Valiliğinin yapmış olduğu açıklamayla BBP’nin bataklık üzerine hastane yapıldığı iddiasını doğruladığını savunarak, "Yeni yapılacak hastanenin bir tarafı soğan pazarı, bir tarafı mezarlık, bir tarafı çöplük, bir tarafı kamyon garajı, bir tarafı bataklık. Hastane ayrıca şehirler arası yolun yanına kurularak. Her açıdan hastanelerin huzur ortamı içinde olması gerekirken yalnış yatırım tercihinden dolayı ileride büyük sıkıntılar yaşanacak. Buranın etrafındaki batıklığı kurutmanın imkanı yok. Kurutma büyük maliyetlere sebep olacak. Sivrisinek ve kokulardan dolayı burası hastane için uygun değil" dedi.

Ünsal, "Bursa Valiliğinin zemin iyileştirmesi için 480 civarında fore kazık çakıldığını bildirmesi, hastane yerinin yanlış seçildiğinin delili. Oto galericileri sitesinin yerinin hastane olarak kazandırılması mümkünken neden zemini bataklık olan bir alan seçildi?" diye sordu.

Fore kazıkların maliyetinin 2,5 milyon lirayı bulduğuna dikkat çeken Ünsal, "Bursa Valiliğinin açıklamasına göre 480 adet fore kazık çakılması hastanenin bataklık üzerine yapıldığının en büyük ispatidir. Fore kazıkların ortalama 20 metre derinliğe çakıldığı ve bir fore kazığın maliyetinin 5 bin TL olduğunu öğrendik. Toplam 2 milyon 400 bin TL gibi korkunç bir maliyet ortaya çıkıyor. 19 milyon 853 bin liraya mal olan hastane için harcanacak paranın yüzde 15’i fora kazıklara gidecek. Bu parayla Karacabey’in birçok eksiği giderilebilir. 10 yılda halkın parasıyla zorla yapılan B blok yetersiz kaldı diye yeni hastane yapılıyor. Yeni hastane yerinin yanlışlığı da 2.5 milyonu çöpe attıracak. Ülkemizin kaynakları bataklığa gömülüyor. Bu, yetkililerin plansız, kısa vadeli düşünmesinden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA