Askon Genel Başkanı Koca'nın Açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını vargüçleriyle desteklediklerini belirterek, "Türkiye'nin en büyük projesi, bu barış projesidir" dedi.

Koca, TBMM Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'nu ziyaret ederek destek verdi. Komisyon Başkanı Naci Bostancı, sorunun çözümü konusunda, toplumun çabalarını bildiklerini dile getirerek, "Toplumun vermiş olduğu desteğe müteşekkiriz" dedi.

Bostancı, ASKON'un Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, "Böylesine önemli bir sivil toplum örgütünün çözüm sürecine desteğini önemli buluyoruz" diye konuştu.

ASKON Genel Başkanı Koca da sivil toplum örgütü ve birey olarak bu sürece azami katkıyı vermek amacıyla bütün Türkiye'yi gezdiklerini söyledi.

Sürece destek çerçevesinde Diyarbakır ve Denizli'de toplantılar yaptıklarını ifade eden Koca, "90 yıldan beri yaşanan hatanın, 30 yıldan beri dökülen kanın bitmesi için yeniden karşılıklı bir ortak akıl çerçevesinde neler yapabilirizi ortaya koymak istedik" dedi.

Koca, ülkeye barışın gelmesinin ve kardeş kanının artık dökülmeyecek olmasının, tüm ekonomik projelerden daha büyük bir proje, tüm kazançlardan daha yüksek bir kazanç olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Direkt olarak 300-350 milyar dolar harcamış olabiliriz. Dolaylı etkilerle bu rakam 1 trilyon dolara da çıkmış olabilir. Ama biz inanıyoruz ki rakamlarla ölçülemeyecek olan asıl kaybımız, insan kaybıdır. Toprağa düşen gençlerimizdir. Milletimizin çocuklarının birbirlerini öldürmeye mecbur kalmasıdır."

Bu süreci fevkalade önemsediklerini ve başarıya ulaşmasını vargüçleriyle desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Koca, Türkiye'nin en büyük projesinin, bu barış projesi olduğunu vurguladı.

Koca, "Ümit varız. Barış hedefine ulaştığında, bölgesel huzur yakalandığında ülke olarak, bölge olarak çok önemli sıçramalar gerçekleştirebileceğiz. Potansiyel bizdedir ve yüksek enerji artık bizim coğrafyaya yönelmiştir" diye konuştu.

Daha sonra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de bölgenin her anlamda ekonomik potansiyelinin yüksek olduğuna değinerek, Koca'ya, "Siz yatırımcı kuruluşlar artık lütfen bölgeyi bırakmasın. Hükümet olarak biz bir manada sahayı hazırlıyoruz. Barış için kararlı ve azimliyiz. Bundan sonra bölgede ekonominin ileri seviyeye çıkması için sizlere görev düşüyor. Sizleri de bölgede görmek istiyoruz" dedi.

Koca da göreve hazır olduklarını, bazı üyelerinin apronda beklediğini ifade ederek, ''Doğuda doğmuş ama batıda iş adamı olmuş bütün insanlar tecrübelerini artık Ankara'nın ötesine taşınmak zorunda. Güvenlik sorunu ortadan kalktıktan sonra uçak apronda. Biz kendimize güveniyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Esin Işık

Yayıncı: Kudret Topçu
Kaynak: AA