Amasya Valisi Öz'den Açıklama

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, "Halk Eğitim-in amacı gelenekle geleceği buluşturarak ortaya bir değer koymaktır" dedi.

Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü-nün yıl sonu sergisine eşi Rukiye Öz ile birlikte katılan Vali Öz, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Merzifon ve yakın çevresinin zengin kültür ve tarih mirasına sahip şanslı yerlerden biri olduğunu söyledi.

Merzifon Halk Eğitim Müdürlüğünce kaybolmaya yüz tutmuş el işlerinden olan Merzifon Dokumasını canlandırmaya yönelik çalışmalarını takip ettiklerini ve bu çalışmaları desteklediklerini hatırlatan Öz, şunları kaydetti:

"Kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, mefruşatında, dokumasında, boyamasında yansıtan güzel bir etkinlikte daha bir araya geldik. Merzifon ve çevresi Amasya ile birlikte 7 bin 500 yıllık bir geçmişe ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış zengin bir tarih mirasına sahip. Bir yandan tarihi eserlerimizi restore ederek kazandırmaya, yaşatmaya, bir yandan da geleneksel el sanatlarımızı, günümüze taşıyarak ekonomik açıdan da bir katma değer sağlamaya çalışıyoruz. Halk eğitimler vasıtasıyla yöresel değerler ön plana çıkarılmalı. Halk eğitimlerin amaçlarından biri de, gelenekle geleceği buluşturarak bir katma değer ortaya koymaktır."

Vali Öz, ayrıca sergiye emek veren öğreticileri ve kursiyerleri de kutladı.

Yalnızca örgün eğitimle tam manası ile ilerlemenin mümkün olmayacağını ifade eden Kaymakam Mehmet Fatih Geyim ise, "Bilgi toplumunun acımasız rekabetiyle yalnızca örgün eğitimde başarılı olunmayacağı bir aşikardır. Bu nedenle gelenek ve göreneklerimizi yansıtan kültür mirası değerlerin yaşatılması şarttır" dedi.

Halk Eğitim Müdürü Mustafa Gözütok ise yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek, bu yıl işaret dili başta olmak üzere bazı toplumsal ve sosyal kurslar açtıklarını, 7 bin 500 kursiyere ulaşıldığını ifade etti.

Sergi açılışına Amasya Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz'ün yanı sıra Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutanı Hava Pilot TuğGeneral İsmail Güneykaya, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı da eşleri ile birlikte katıldı.

Konuşmaların ardından Amasya Valisi Öz ve eşi Rukiye Öz tarafından açılışı yapılan sergi protokol ve Merzifonlular tarafından gezildi.

Kaynak: AA