Aile Haftası’nda, 'mutlu Aile Mutlu Toplum' Paneli

Kilis’te, 13-19 Mayıs Aile Haftası etkinlikleri çerçevesinde 7 Aralık Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile Toplum Merkezi salonunda “Mutlu Aile Mutlu Toplum” konulu bir panel düzenlendi.

Aile Haftası’nda, 'mutlu Aile Mutlu Toplum' Paneli
Panelde açış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Mahmut Kaçarlar, Birleşmiş Milletler kararı ile her yıl 15 Mayıs’ın Aile Günü ilan edildiğini ve o günü içine alan haftanın Aile Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Kaçarlar, aile bütünlüğünün önemini vurgulayarak, aile parçalanmasını önlemek amacıyla, aileyi yerinde destekleyen sosyal, ekonomik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaçarlar, Türkiye’deki boşanma oranının 1973 senesinde bin 7 iken 2013 yılında yüzde 16’ya çıktığını belirterek, “Bu oranı daha aşağıya çekme adına bakanlık olarak çok ciddi projelerin hazırlandığını, 81 ilde aile eğitimlerinin devam ettiğini, yaklaşık 400 bin kişinin bu eğitimlerden yararlanıyor. Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekliyse, bir toplum için de çekirdeğini oluşturan aile kurumu aynı derecede hayati önem taşımaktadır. Güçlü bir devlet olabilmek, güçlü bir aile yapısına sahip olmakla doğru orantılıdır. Tarihte aile yapısı sağlam olan milletler, büyük ve güçlü devletler kurarak uzun süre ayakta kalmayı başarmışlardır.Tarihin ilk döneminden beri güçlü aile yapısına sahip olan milletimiz, birçok büyük devlet ve imparatorluk kurarak diğer milletlere de örnek olmuştur. Medeniyetimizde aile; merkez nokta, referans noktasıdır ve sosyal sorumlulukları hayata geçirmeyi üstlenmiş bir kurumdur. Dolayısıyla kültürümüzde aile derin ve kuşatıcı bir kurum olarak kabul görmüştür” dedi.

Panelde Kilis 7 Aralık Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Paksoy “Aile İçi İletişimi” konu alan sunumunu, 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Muammer Bayraktutar,” Hazreti Peygamberin Aileye Bakışı ve Aile Hayatındaki Örnek Davranışları” konulu konuşmasını ve 7 Aralık Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil Uzun, “Aile Tutumları, Ebeveynlik Sitilleri ve Çocuk üzerinde Etkileri” konulu sunumlarını yaptılar.

Panel sonunda Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar panelistlere teşekkür ederek birer plaket takdim etti.
Kaynak: İHA