Türkiye’nin Öğrencileri Oryantirig’te Buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Oryantirig Federasyonu, Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Anadolu Oryantirig Festivali’ etkinlikleri son buldu.

Türkiye’nin Öğrencileri Oryantirig’te Buluştu
Gaziantep’in yanı sıra Türkiye’nin birçok ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite kurumları ile spor kulüplerinin, sporcuların katıldığı oryantirig yarışmaları 3 gün sürdü. Türkiye’nin değişik bölgelerinden 26 üniversiteden toplam 57 takım ve 868 sporcunun katıldığı yarışmalar kıyasıya geçti. Türkiye’de yapılan enteresan ve ender bir aktivite olan oryantirig, sporculara çeviklik, hız ve zeka gibi beceriler kazandırıyor. Bunun yanı sıra harita okuma, yön bulma gibi konularda da sporculara bilgi katıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ‘Anadolu Oryantirig Festivali’ adı altında gerçekleştirilen yarışmalar, Bey Mahallesi, Burç Ormanları ve Gaziantep Kalesi çevresinde yapıldı. Gece ve gündüz yapılan oryantirig yarışmalarında sporcular ilk kez gece yarışmanın hazını yaşadı.

Kültür Yolu ve Gaziantep Kalesi altından gerçekleştirilen yarışmalarda sporcuların hem kentin doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu hem de yarışma ile tecrübe kazandı.

Gece, şehirde oryantirig yapılan Türkiye’nin ender kentlerinde biri olduklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, “Bu açıdan sporcular ilk kez gece yarışmanın farklı bir duygu olduğunu gördüler. Eminim sporcularımıza bilgi ve beceri anlamında birşeyler kattığımızı düşünüyorum. Bu organizasyonumuza katılan tüm eğitim kurumları ve bireysel yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Bir sonraki festivalimizin daha geniş kapsamlı olacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yarışmalar sonucunda 10 yaş grubu kızlarda Akyol İlköğretim Okulu’ndan Kübra Tatar birinci, 14 yaş kızlarda Özge Bozca Balıkesir Gençlik Spor Kulübü’nden birinci, Feray Sina Parlak Balıkesir Gençlik Spor Kulübü ikinci ve yine Balıkesir Gençlik Spor Kulübü’nden Zeynep Ocak üçüncülüğü elde etti.

16 yaş kızlarda Ata Yüzme ve Su Sporları Kulübü’nden Mervenur Delibaş birinci olurken kızlar 18 yaşta Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Kübra Bilecen birinci, Hatice Lütfi Akcan Anadolu Lisesi’nden Zeynep Diken ikinci, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Özlem Hatice Makas üçüncülüğü elde etti.

Kızlar 21 yaş grubunda Alpin Doğa Spor Kulübü’nden Aynur Ünsal birinci, yine 21 yaşta elit grubunda İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Betül Erden birinci, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Asena Gözde Altınel ikinci, Cumhuriyet Üniversitesi’nden Serpil Ateş üçüncü oldu.

Erkekler 10 yaş grubunda Mahmut Fehime Ersoy Ortaokulu’ndan Kemal İnci birinci, Zeugma Gençlik ve Spor Kulübü’nden Efe Nesanir ikinci, yine Zeugma Gençlik ve Spor Kulubü’nden Kıvanç Nesanir üçüncü oldu.

Erkekler 12 yaş grubunda Emine Konukoğlu İlkokulu’ndan Gökhan Yılmaz birinci, Mahmut Güleç Orta Okulu Spor Kulübü’nden Fatih Akardoğan ikinci, Balıkesir Gençlik Spor Kulübü’nden Demirhan Demirok ise üçüncü oldu.

Erkekler 14 yaş grubunda Balıkesir Gençlik Spor Kulübü’nden Batuhan Erikli birinci olurken yine aynı kulüpten Tolga Çandar ikinci oldu.

Erkekler 16 yaş grubunda yine Balikesir Gençlik Spor Kulübü’nden Emirhan Külahsız birinci, Ekrem Özdemir ikinci, Hatice Lütfi Akcan Anadolu Lisesi’nden Furkan Özkaya ise ücüncü oldu.

Erkekler 18 yaş grubunda Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nden Deniz Küçükler birinci, Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi’nden Hüseyin Sarı ikinciliği elde etti.

Erkekler 20 yaş grubunda Gaziantep Gençlik Spor Müdürlüğü’nden Uğur Gür birinci olurken Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi’nden Aytaç Kahraman ikinci oldu.

Erkekler 21 yaş elit grubunda Kastamonu Üniversitesi’nden Ahmet Kaçmaz birinci, Dicle Üniversitesi’nden Meriç Arazoğlu ikinci, Kastamonu Üniversitesi’nden Erdi Arslan ikinci oldu.

Yeni başlayan 60 yaş erkeklerde Mustafa Gürbüz Necat Bayel Anadolu Lisesi’nden Mustafa Yıldız birinici, Mehmet Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi’nden Mehmet Kaftancı ikinci, Ömer Özmimamar İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü’nden Battal Mizmizoğlu ise üçüncülüğü elde etti.
Kaynak: İHA