Kesk’te Referandum Sandığı ve Grev Hazırlığı

Eskişehir KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ali Paşa Şanlı, hükümetin TBMM’ye yeni bir Torba Yasa Tasarısı sunmasını eleştirerek kamu çalışanlarını referandum ve uyarı grevine davet etti.

Kesk’te Referandum Sandığı ve Grev Hazırlığı
Şanlı, düzenlediği basın toplantısında, kamu emekçilerinin çözüm bekleyen onlarca sorunu orta yerde dururken, AK Parti iktidarının 15 Mayıs Çarşamba günü TBMM’ye yeni bir Torba Yasa Tasarısı sunduğunu söyledi.

Söz konusu tasarı ile başta 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere pek çok kanunda, kanun hükmünde kararnamede değişiklik öngörüldüğünü ifade eden Ali Paşa Şanlı, "Bu tasarısı ile 2,5 milyonu aşkın kamu emekçisinin umutları bir kez daha karartılmıştır. KESK olarak mücadeleyi yükseltemeye kararlıyız. Bunun için 27-31 Mayıs tarihleri arasında tüm iş yerlerinde referandum sandıkları kuracağız. Bugünden itibaren yurdun dört bir yanında, tüm iş yerlerinde bütün kamu emekçilerini AKP’nin çıkarmak istediği bu yasalar hakkında doğru bilgilendirmeyi 5 Haziran’da yapacağımız uyarı grevine kadar hızla sürdüreceğiz. Tüm kamu emekçilerini, yarın çok geç olmadan bugün, iş ve ücret güvencesine, insanca yaşam ve güvenceli gelecek mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu mücadele hepimizin mücadelesidir” diye konuştu
Kaynak: İHA