Kdsyb Başkanı Dermenci'nin Açıklaması

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, sağlıklı yaşam için günde iki bardak süt tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

Dermenci, dünya süt günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan sağlığı açısından kalsiyumun ana kaynağı olan sütün vücut gelişiminin yanında içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynadığını belirtti.

Özellikle okul öncesi ve okul çağındaki öğrencilerin süt tüketmesinin sağlık açısından önemli olduğunu ifade eden Dermenci, şunları kaydetti:

"Sağlıklı, akıllı, çalışkan bir nesil için süt tüketimi çok önemli. Sağlıklı yaşam için günde iki bardak süt tüketilmeli. Vatandaşlarımızı süt ve süt mamullerini tüketmeleri konusunda bilinçlendirmeli ve süt içmeye teşvik etmeliyiz. Sofralarımızda gazlı, sağlığa zararlı içecekler yerine ayran, yoğurt ve peynir gibi süt mamullerinin kullanılmasını sağlamalıyız. Çocuklarımıza süt içme alışkanlığını kazandırmalıyız. Bunun için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başarılı bir şekilde uygulanan 'Okul Sütü Projesi'ne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak her zaman tam destek veriyoruz. Çünkü süt, çocuklarımız, gençlerimiz, hatta biz yetişkinler için hayatımızın vazgeçilmez besinidir."

Muhabir: Özgün Tiran

Yayınlayan: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA