Hatay Valiliği'nden Açıklama

Hatay Valiliği, kentteki Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi alınan bir gruba yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında 2 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi alınan bir gruba dün emniyet ve jandarma birimleri tarafından ortak bir operasyon yapıldığının Vali Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından gün içinde yapılan basın açıklamasında bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Güvenlik ve istihbarat birimlerimizin titiz ve kararlı bir şekilde yürüttükleri çalışmalar sonucunda firari şahıslardan İ.D. ve A.P, 22 Mayıs Çarşamba günü saat 16.30 sıralarında gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili olarak son yakalananlarla gözaltına alınanların sayısının 8'e yükseldiği belirtilen açıklamada, istihbarat ve operasyonel çalışmaların koordineli olarak titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

Kaynak: AA