Çocuklarıyla Nikah Masasına Oturdular

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen toplu nikah töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Çocuklarıyla Nikah Masasına Oturdular
Bazı çiftler 18 yıl sonra ancak nikah masasına otururken, bazı çiftler ise nikah masalarına çocuklarıyla oturdu. Genelde aynı mahallede oturan çiftlerin yer değişerek birbirine şahitlik yapması ise ilginç görüntüler oluşturdu.
İzmit Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde tespit edilen nikahsız çiftler için toplu nikah töreni düzenledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki nikah töreninde 42 çifte resmi nikah kıyıldı. Nikah töreni ise renkli görüntülere sahne oldu. Nikahı kıyılan çiftlerin genelde aynı mahalleden olması üzerine, çiftlerin şahitliğini aynı gün nikahı kıyılan başka çiftler yaptı. Önce şahitlik koltuğuna oturan çiftler, daha sonra nikahı kıyılanlarla yer değiştirerek nikah koltuğuna oturdu.

13 yaşında evlenen Ali Sezer Tonguç ve Yonca Özkurşun çifti 5 yıl sonra gerçekleşen nikah törenlerine 4 yaşındaki kızları Sevim ile birlikte katıldı.

Anne ve babasının kucağında nikah masasına oturan minik Sevim olan bitenleri şaşkınlıkla izledi. Öte yandan Mürsel Topaç ve Çilem Akdemir isimli çift ise 18 yıl sonra nikah heyecanı yaşadı. Çiftin oğulları 16 yaşındaki Mertcan ise anne ve babasının nikahını fotoğraf makinesi ile görüntüledi. Nikahlarının kıyılması için sırada bekleyen çiftler, nikahları kıyılan gelin ve damatları alkışlamayı da ihmal etmezken, bu törenle birlikte İzmit sınırları içerisinde nikahsız yaşayan kimsenin kalmadığı öğrenildi.
Kaynak: İHA