11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Kırıkkale'de 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenecek kültür şöleninin hazırlıkları devam ediyor.

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kırıkkale Koordinatörü Hayrettin Kaya, yaptığı açıklamada, dilin, insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsur olduğunu belirtti.

Kaya, hazırlıkların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmakta. Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır. Türkçe Olimpiyatları da Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünü. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar, yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdı."

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin toplum olarak daha güzeli üretme konusunda dünyayla yarışır hale geldiğini ifade ederek, 11 Haziran'da Kırıkkale Başpınar Stadyumunda düzenlenecek etkinliğe 22 ülkeden 60 öğrenci ve 20 öğretmenin katılacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA