"Uzakta Bir Kardeşim Var" Projesi

Muğla Valiliği ile Piri Reis Eğitim Kurumlarınca ortaklaşa yürütülen "Uzakta bir kardeşim var" projesi kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesinden gelen 110 öğrenci ve öğretmenden bazıları, Bodrum'da mavi tur yaptı.

Proje kapsamında Muğla'ya gelen öğrencilerden 20'si ile 3 öğretmen, Bodrum'da tarihi yerleri gezdikten sonra tekne ile mavi tura çıkarıldı.

Tur esnasında tekne, Akvaryum Koyu'na demir attı. Çoğu ilk defa deniz gören öğrencilerden bazıları, can yeleği giyerek denize atladı. Hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, teknede halay çekerek türkü söyledi.

Öğrencilerden Arzu Çelik, proje kapsamında kurduğu arkadaşlıklardan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Gruptaki öğretmenlerden Ethem Koç da güneşin doğduğu yerden battığı yere geldiklerini belirterek, "Proje ile buradaki insanlarla Çaldıran'da yaşayan insanlar arasında karşılıklı ziyaretler yaparak ön yargıları kırmaya çalışıyoruz. Böyle bir amacımız var" dedi.

Mavi turdan sonra Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ın davetlisi olarak bir otelde yemek yiyen öğrenciler, ardından sinema izledi.

Gödekmerdan, proje sayesinde kardeşlik köprüsü oluşturmayı istediklerini vurgulayarak, Bodrum'daki gençlerle Çaldıran'dan gelenlerin kaynaştırdıklarını ifade etti.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA