Şiirleriyle Yunus Emre Anlatıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Sivrihisarlılar Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Tanıtım Derneği tarafından, Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy'un konuşmacı olarak katıldığı "Yunus Emre şiirlerinin birlikte yaşam kültürümüze etkileri" konulu bir konferans düzenlendi.

Şiirleriyle Yunus Emre Anlatıldı
Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Ardından Dernek Başkanı Taner Gürkök tarafından derneğin çalışmalarını içeren kısa bir açılış konuşması yapıldı. Devamında Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy'un konferansına geçildi. Atasoy, Yunus Emre'nin, Anadolu'da yaşadığı dönemin sıkıntılarla ve acılarla dolu bir dönem olduğunu söyledi.

Yunus Emre'nin, sıkıntılı dönemde, insanların derdine ve sıkıntısına merhem olabilmek için Hakkın sözünü, halkın anlayacağı bir şekilde Kuran-ı Kerimi hikmetlerle süsleyerek söylediğini anlattı. Yunus Emre'nin şiirlerinde ki manevi dünyası ve kardeşlik duygularından bahsetti. Atasoy, "Yunus Emre, bütünüyle sözlerini ve şiirlerini, Allah ve Peygamber yolunun bir uygulaması amacıyla söylemektedir. Yunus'un kalbi Kuran ve Allah aşkıyla, Peygamber sevgisiyle dolu olunca, Müslüman olmak ve yaşamak, başkalarına kötü zan beslememeyi, düşmanlık taşımamayı, arkadaşını ve dostunu kendisine tercih etmeyi, kendisi için istediği iyilik ve hayırları başkaları için de istemeyi gerekmektedir. Onun içindir ki başkalarını Allah'ın yarattığı, sevilmesi ve değer verilmesi gereken kullar ve kişiler olarak görmek ve değer vermek, Yunus'un gerçek meşrebinin ve onun bize emanet ettiği değerlerin bir kısa ifadesidir. Yunus Emre, bütünüyle sözlerini ve şiir olarak bizim bildiğimiz sözlerini, tümüyle Allah ve Peygamber yolunun bir uygulaması, o yolun bir öğütçüsü, o yoldaki bilinmesi gereken hususların halka çok sade, basit ve anlaşılır bir biçimde sunulması amacıyla söylemektedir" dedi.

Konferansın ardından Bozüyük Sivrihisarlılar Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Tanıtım Derneği Başkanı Taner Gürkök, Prof. Dr. Atasoy'a plaket verdi. Gürkök'e Prof. Dr. Atasoy tarihi berat resmi, Sivrihisarlılar Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şakar ve Eskişehir Sivrihisarlılar Derneği Başkanı Burhanettin Sarıkaya'ya da seramik tabak hediye etti.

Konferansı, Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar'ın eşi Dr. Nihal Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertler, Sivrihisar ve Köylüleri Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Özey, Bilecik Alperen Ocakları Başkanı Ömer Ekincioğlu, İl Genel Meclis Üyesi İ. Zeki Uyanık, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar dinledi.
Kaynak: İHA