Manisa'da Dünya Süt Günü Kutlamaları

Manisa'da Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Gazi İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıtıldı.

Okulda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Törene katılanlara girişte ocakta kaynatılmış açık süt ikram edildi. Ayrıca sütten imal edilen gıda ürünlerini de katılanlara açılan stantlar ile tanıtıldı. Törende konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çebi, Manisa genelinde yılda 560 bin ton süt üretiminin yapıldığını belirterek, "Türkiye’de ise yılda 15 milyar litre süt üretimi yapılmaktadır. Ancak Türkiye’de bir kişinin süt tüketimi yılda sadece 26 litredir. Yılda sadece süt gününde süt tüketmeyelim. İnsanın 365 gün beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle her gün bir bardak süt tüketmemiz gerekir. Bunun için gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz." dedi.

Çebi'nin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise, ‘Okul Sütü’ projesi kapsamında 2012 yılında il genelinde öğrencilere 860 bin adet süt dağıttıklarını ifade ederek, "Bu yıl ise eğitim-öğretim yılının başlangıcından bu zamana kadar yaklaşık 3 milyon adet süt dağıtımı yaptık. Amacımız sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak. Öğrencilerimizin süt tüketimini sağlamak amacıyla okullarda gazozlu içecekleri yasakladık. Öğrencimiz içecekse sadece süt içsin." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yüce, Dünya Süt Günü sebebiyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Ödül törenin ardından katılan protokol üyeleri tarafından öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.
Kaynak: İHA