Kız Çocuklarını Okullaştırılması Projesi

Şanlıurfa Belediyesi Kız Çocukların Okullaşmasına yönelik Hayati Harrani Mahallesindeki Gençlik Merkezinde bir program düzenlendi.

Kız Çocuklarını Okullaştırılması Projesi
Programa "9 Mayıs Avrupa Günü" kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Finlandiya Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Estonya Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpar'ın katıldı.

Kız çocuklarının okullaşmasını anlatan ve okula gitmemelerinin dile getirildiği tiyatro sahnesinin gösterildiği etkinlikte bir kızın genç yaşta evlendirilmesi, bir kızın da okul yerine tarlaya çalıştırıldığını, bir kız çocuğun ise okula gitmeyerek evde annesine yardım ettiğini anlatan tiyatro katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ise burada yaptığı konuşmada, kentin dezavantajlı mahallerinde belediyenin destek merkezleriyle kadınların okuma yazma öğrenmesinin yanı sıra kız çocuklarının okullaşmasına büyük katkıda bulunduklarını söyledi.

Kadın Destek Merkezilerini AB Projesi kapsamıyla açtıklarını dilme getiren Yücetepe, şuanda belediye olarak 5 bölgede kadın destek merkezlerinin hizmet verdiğini dile getirdi.

AB HEYETİ BELEDİYENİN HAYATİ HARRANİ KADIN DESTEK MERKEZİ'NDE
AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Virve Vimpar'ın, kız çocuklarının okullaşma projesinin çok önemli olduğunu ve belediyenin kadın destek merkezinin de bu tür çalışmaları çok güzel bulunduğunu söyledi.

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ise yaptığı konuşmada, eğitimin kız çocuklarına daha güzel bir yaşam sürmesini sağladığını vurguladı. Belediyenin kız çocuklarının okullaşması projesine finansman saldıkları için çok mutlu olduklarını aktaran Finlandiya Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, ”Bizim Cumhurbaşkanımız geçen yıl Şanlıurfa’ya gelmişti ve bu kadın destek merkezini ziyaret etmişti. Biz kendisiyle de o zaman görüşmüştük. Buradaki eğitimi, kızların okullaşmasını anlatmıştı bize.O günden bugüne burada kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili çok mesafe kat edilmiş.Ben bunu gördüm burada”dedi
Estonya Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, Şanlıurfa’da Avrupa Birliği konusunda bilgi almak isteyenlerin olmasından çok mutlu olduğunu ifade etti.

Bir toplumun yarısının iyi eğitim almadığı taktirde ilerleyememesini aktaran Estonya Ankara Büyükelçisi Miko Haljas, “Türkiye bu konuda çok başarılı aslında”ifadesini kullandı
Programın sonunda AB heyetine, Hayati Harrani Kadın Destek Merkezinde kurs gören kadınlar birer yöresel yazma hediye etti.
Kaynak: İHA