İYTE'de 2. Mezunlar Günü Kutlandı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE)’li mezunlar yıllar önce öğrenci olarak geldikleri kampüse, unvan sahibi olarak yeniden gelmenin haklı gururunu yaşadılar.

İYTE'de 2. Mezunlar Günü Kutlandı
İYTE Geleneksel Mezunlar Gününün ikincisi, Mezunlar Derneğinin katkılarıyla İYTE Kütüphane Gösteri Merkezinde yapıldı. İYTE 2. Mezunlar gününde, mezunlar, bir araya gelerek kampus anılarını yad ettiler. Mezunlar Derneğinin katkılarıyla düzenlenen törene, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Eroğlu, Sedat Akkurt, Sedat Kale, akademisyenler ve mezunlar katıldı.

Kampüste yapılan mezunlar gününde, mezunlar kampüsü gezerek, kampüs alanındaki yenilikleri incelediler.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, İYTE’nin tematik bir üniversite olmasının verdiği bir avantajla çalışanlarıyla, öğrencileriyle bir aile gibi olduğunu belirtti.

İYTE’nin 2,5 sene içinde kaydettiği gelişmeleri aktaran Güden, hayata geçirilmesi planlanan projelerden de bahsetti. Yüksek lisans eğitimine ağırlık verdiklerine dikkat çeken Güden “yüksek lisans eğitimi alan öğrenci sayımız yüzde 35 arttı ve önümüzdeki dönemde 6 yeni bölüm açarak İYTE’yi daha üst basamaklara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

İYTE’nin büyük bir üniversite olduğunu ancak daha da büyümeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Güden, “kurumsallaşmak için daha etkin ve büyük bir üniversite olmak için bıkmadan usanmadan mezunlar günü yapmalıyız” diye konuştu.

Serbest kürsü konuşmalarıyla devam eden programda, mezunlar İYTE’de ve iş bulma sürecinde yaşadıkları komik ve sıra dışı anılarını paylaştılar. Daha sonra İYTE Konser Alanında köfte-ekmek partisinde fikir alışverişinde bulunan mezunlar, Reçete adlı müzik grubunun konseriyle doyasıya eğlendiler.
Kaynak: İHA