Dünya Süt Günü'nde Ayran İçtiler

‘21 Mayıs Dünya Süt Günü’ nedeniyle Aksaray’da Valilik tarafından öğrencilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milli içeceğimiz olarak açıkladığı ayran dağıtıldı.

Dünya Süt Günü'nde Ayran İçtiler
Hacılar Harmanı Mahallesi’nde bulunan Hacı Cumali Uğur İlkokulu’nda ayran dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Aksaray Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun, öğrencilere süt gününün önemini anlatarak, “Buradaki amacımız süt ve süt ürünlerinin tüketimini artırmaktır. Sağlıklı bir şekilde beslenmek için süt ve süt ürünlerini tüketmemiz gerekiyor” dedi.

Süt tüketiminin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri de, “Sağlıklı olarak yetişmeniz, bilgileri öğrenip kendinizi hayata hazırlarken fiziksel olarak yetişmenizde de sütün önemini anlamanız için bu süt gününde burada sizinle beraberiz. Dünya Süt Günü kutlamaları çerçevesinde Tarım İl Müdürümüzün teklifi ile biz ayran dağıttık. Çünkü biliyorsunuz sizlere biz her gün süt dağıtıyoruz. Çünkü süt içmeniz sizin sağlıklı olarak yetişmeniz, kemiklerinizin kalsiyum ihtiyacını alarak sağlıklı olarak yetişmeniz çok önemli” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Fikret Zaman ise, tüm bu çalışmaların geleceğimizin teminatı olan çocuklar için olduğunu belirterek, “Bütün kurumlarımız, tüm kuruluşlarımızın hedefi sizlersiniz sevgili çocuklar. Sizlerin her alanda gelişmesi, sağlıklı yetişmesi, iyi eğitim görmesi, iyi gıdalarla beslenmesi ve geleceğe her yönden en iyi şekilde hazırlanması bizim amacımız. Bizim buralarda bulunmamızın temel gayesi, en büyük hedefi sizsiniz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerle beraber ayran içti.
Kaynak: İHA