Bursa'da 10 Bin Ayran ve Süt Dağıtıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa'nın Meşhurları Derneğinin Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte, 10 bin süt ve ayran dağıtıldı.

Şehreküstü Meydanında gerçekleştirilen dağıtım törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ ile BURMED Başkanı Hasan Acar katıldı.

Karadağ ile Acar, vatandaşlara ayran ve süt dağıttı.

BURMED, kurduğu stantta Bursa'nın meşhur yiyeceklerini de ikram etti

Büyükşehir Belediyesi olarak Dünya Süt Gününü BURMED ile düzenledikleri etkinlikle kutladıklarını ifade eden Karadağ, "Milli içeceğimiz ayran, onun mayası da süt. İkisinin şu anda dağıtımı yapıyoruz. Bunlar insan bünyesine ve zekasına faydalı gıdalar. İnsanların aklını almıyor, sarhoş etmiyor. İçtiğin zaman insanları ve çevreyi rahatsız etmiyor. Bu milli içeceğimizi ve doğduğumuzdan ölümümüze kadar en önemli içeceğimiz olan sütümüzü dağıtıyoruz. Dünya Süt Günü kutlu olsun" dedi.

BURMED Başkanı Hasan Acar da "Gençlerimize örnek olması ve alkollü içeceklere karşı ayran, süt gibi içeceklerimizin içilmesi için böyle bir çalışma yaptık." dedi.

Acar, etkinlikte 10 bin adet süt ve ayran dağıtılacağını ve bundan sonra her yıl bu etkinliği devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

Vatandaşlar da dağıtıma büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: AA