Bingöl'de Ücretsiz Süt ve Poğaça Dağıtıldı

Dünya Süt Günü nedeniyle Bingöl'de vatandaşlara ücretsiz süt ve poğaça dağıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği,21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle Genç Caddesi'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Dünya Süt Federasyonu tarafından 21 Mayıs tarihinin Dünya Süt Günü ilan edildiğini belirterek, amaçlarının süt tüketimine yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başına tüketilen süt miktarının 100 litrenin üzerinde olduğunu ifade eden Ildız, "Türkiye'de kişi başına süt tüketimi ise 26 litredir. Ülkemizde gazlı içecek tüketimine baktığımız da ise bu oran 40 litre civarındadır. Sağlıklı uzun ömür için süt ve süt ürünlerini tüketelim" dedi.

BDSYB Başkanı Doğan Koç ise Dünya Süt Günü'nün kentte ilk kez kutlandığını anımsatarak, süt tüketiminin bölge hayvancılığının gelişmesine katkı sunacağını kaydetti.

Birlik olarak tanıtım amacıyla 2 ton pastörize süt dağıttıklarını anlatan Koç, "Süt kültürünü oluşturmak için bundan sonra her yıl süt gününü kutlayacağız. Burada bölge hayvancılığının gelişmesi için sütün kesinlikle satılması gerekiyor. Süt üreten ve tüketen herkesin süt gününü kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurulan stantlarda vatandaşlara ücretsiz poğaça ve süt ikram edildi.

Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut / Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA