Ankara İtfaiyesinden Önemli Uyarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Kurtarma ekibi, artan sıcaklarda serinlemek amacıyla baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerine kesinlikle girilmemesi konusunda Ankaralıları uyardı.

Ankara İtfaiyesinden Önemli Uyarı
Ankara itfaiyesi havaların ısınmasıyla baraj, gölet ve göllere girilmesi konusunda uyarı yaptı. Ankara itfaiyesinden yapılan açıklamada, Başkent’te her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdikleri sularda boğularak öldüğünü hatırlatılarak, geçen yıl Ankara il sınırları içerisinde kontrolsüz sularda, çoğunluğu çocuk olmak üzere boğulan 19 kişinin cesedinin bulunduğu ifade edildi. Bu yıl havaların erken ısınması sonucu mevsim başında olunmasına rağmen 4 vatandaşın yine serinlemek amacıyla girdiği sularda boğulduğuna dikkat çekilen açıklamada, Ankara’daki tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere tüm akarsuların yüzmek veya serinlemek için girilmeye uygun olmadığı belirtildi.

ANKARA’DAKİ BARAJ, GÖL, GÖLETLERİN TÜMÜ TEHLİKELİ
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Kurtarma Ekibi’nce yapılan açıklamada, Ankara’daki baraj, göl ve göletlerin yapılan zemin incelemesi sonucunda girilmesi için uygun olmadığının belirlendiği belirtilerek, söz konusu suların profesyonel yüzücüler için bile tehlike taşıdığı kaydedildi. Özellikle bu mevsimde çocukların su birikintilerine girme eğilimi gösterdiği vurgulanan açıklamada, tüm velilerden çocuklarına titizlikle sahip çıkılması istendi.

Ayrıca Başkent’in birçok yerinde bulunan süs havuzlarına zaman zaman çocukların serinlemek ve oyun maksadıyla girdikleri belirtilen açıklamada, bu havuzların hem kirlilik açısından hem de elektrik donanımında meydana gelebilecek muhtemel bir elektrik kaçağı riskiyle istenmeyen sonuçlara neden olabileceği ve velilerin bu konuya da özel hassasiyet göstermeleri gerektiği kaydedildi.

ARAMA KURTARMA TİMİ HER AN GÖREVE HAZIR
Açıklamaya göre Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın bünyesinde oluşturulan Su Altı Arama Kurtarma Timi, kentin herhangi bir yerinde meydana gelecek boğulma olaylarına karşı her an hazır bekliyor. Mesut Bozkurt, Salih Kurumlu, Yavuz Kökten, Bünyamin Şahin, Levent Çeri ve Hasan Özkan’dan oluşan 6 kişilik tim, meydana gelebilecek her türlü olaya müdahale edebilecek yetenek ve donanıma sahip bulunuyor. Su Altı Kurtarma Timi sadece Ankara’da değil, ülkenin her tarafında görev yapıyor. Tüm koşullarda su altı arama ve kurtarma faaliyetlerini gerçekleştirebilecek deneyim ve teçhizata sahip olan ekip, akarsularda, bataklıklarda, kirli sularda, kış şartlarında donan göller gibi olumsuz şartlarda da başarıyla görevleri sonuçlandırıyor

Kaynak: İHA