Alman Konuklar Silifke’de

İçel'in Silifke ilçesinin Almanya’daki Kardeş Şehri Hassloch'tan gelen misafirler Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i ziyaret etti.

Alman Konuklar Silifke’de
Bu yıl 40.’sı kutlanacak olan Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Silifke'nin kardeş şehri Hassloch'tan gelen Hassloch Yabancılar Meclisi Temsilcisi İnci Uzun, Hassloch Kardeş şehir komite üyesi Sigfried Klein, Johanna Klein, Hassloch kardeş şehir komitesi başkanı Eliasbeth Metzner, Hassloch Belediye sekreteri Brigitte Wenz, Hassloch yabancılar temsilcisi eski üyesi ve eşi Senija Halavac, Enver Halavac, Hassloc kardeş şehir Belediye Meclis üyesi Gerold Mehrmann, Brigitte Mehrmann, iş adamları komite üyeleri Silifke Belediyesi Toplantı Salonu'nda Başkan Öngel'le bir araya geldi

Öngel, Alman konuklara, bu yıl Kültür Haftası'nın "Mavi Akdeniz Yılı" olarak kutlanacak olmasından dolayı özel yaptırılan hediyelerden takdim etti.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, konuk heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında birçok kültürel etkinliklerimizle tanışacaksınız. Umarım Türk misafirperverliğinden hoşnut kalırsınız. Program harici misafir olarak kaldığınız ailelerimiz sizlere gereken ilgiyi göstereceklerdir" dedi

"Silifke'ye ikinci kez geliyorum ve çok güzelleşmiş" diyen Hassloch kardeş şehir komitesi başkanı Eliasbeth Metzner ise, "Silifke çok değişmiş, gelişmiş ve güzelleşmiş. Ben Silifke'yi ve Silifke insanını çok sevdim. Bu kardeşliğin bir ömür boyu sürmesi için elimizden gelen çabaları göstereceğim. Sadece şehir olarak değil, her konuda kardeş olmak istiyoruz" diye konuştu.

Heyet daha sonra Uzuncaburç beldesini ve tarihi konağı ziyaret etti

Kaynak: İHA