Ağır Hastalara Manevi Destek Projesi

Ağır hastalık vakalarının giderek arttığı Türkiye'de, tüm dünyaya örnek olabilecek çarpıcı bir proje hayata geçiriliyor.

Ağır Hastalara Manevi Destek Projesi
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde Türkiye’de bir ilke imza atarak, "Manevi Bakım Uzmanları" yetiştirecek bir eğitim projesi başlattı.

Yüksek Lisans ve Doktora programı şeklindeki projede şimdilik 20 öğrenci yer alıyor. Öncelikle hastanelerin Onkoloji bölümlerinde istihdam edilecek bu uzman adayları, önümüzdeki ay mezun olarak göreve başlayacak.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öznur Özdoğan başkanlığındaki ekip, kanser hastaları başta olmak üzere, rahatsızlığı ilerlemiş kişileri ziyaret ederek, onlara manevi destek ve moral vermeye çalışıyor.

DR. ERASLAN‘DAN MANEVİ BAKIM UZMANLARINA TAM DESTEK
Prof. Özdoğan'ı ve ekibini ziyaret eden Dr. Mustafa Eraslan, bu önemli proje hakkında bilgi aldı, görüş ve önerilerini paylaştı.
Beraber çalıştığı uzman ekibiyle birlikte projeye tam destek vereceklerini belirten Dr. Mustafa Eraslan, ‘Manevi Bakım Uzmanı‘ olarak göreve başlayacak yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de kısa bir seminer verdi

Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan Dr. Mustafa Eraslan, uzman ekibiyle birlikte fitoterapi alanında yaptıkları çalışmalarla, umutsuz hastaların umudunun canlanmasına, iyileşmez denilen hastaların sağlıklarına kavuşmalarına vesile olduklarını söyledi.

Bugüne kadar binlerce ağır hastanın sağlık bulmasına şahit olduklarını, bundan da büyük bir huzur ve mutluluk duyduklarını anlatan Dr Eraslan, özellikle kanser üzerine yaptığı araştırmalara bundan sonra daha da ağırlık vereceklerini söyledi.

"ÇÖZÜM TARİHİMİZDE VE ÖZÜMÜZDE SAKLI"
Tüm sahalarda olduğu gibi tıp sahasında da çözümün kendi tarihimizde ve özümüzde saklı olduğunu ifade eden Dr. Eraslan, tıp alanında Türk – İslam Tarihi‘nin en önemli isimlerinden biri olan İbn-i Sina'nın batılılar tarafından da hakkının teslim edildiğini anlattı.

Dr. Eraslan, Avrupalıların kendi tıp figürlerinde 3 kişinin bulunduğunu, İbn-i Sina'nın en üstte yer aldığını, üzerine tıp yemini yapılan Hipokrat'ın ise yerde oturur şekilde resmedildiğini anlattı.

Manevi Bakım Uzmanları ekibinin başkanlığını yapan Prof. Dr. Öznur Özdoğan, ziyaretten oldukça memnun kaldı. İşbirliğinin bundan sonra arttırılarak devam ettirilmesine karar veilen görüşme, daha kapsamlı bir seminerde buluşma sözüyle sona erdi.
Kaynak: İHA