Afyonkarahisar’da ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ Projesi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan, ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ isimli proje kapsamında, Kadınana İlkokulu’nda birinci sınıf öğrencilerine trafik polisleri tarafından ‘güvenli trafik eğitimi’ verildi.

Afyonkarahisar’da ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ Projesi
Kadınana İlkokulu 1-A sınıfında gerçekleştirilen eğitime yaklaşık 30 öğrenci katıldı.

Minikleri, Şehiriçi Denetleme ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser Mehmet Akın tarafından sunum eşliğinde verilen eğitimde, uyulması gereken trafik kuralları ve alınabilecek önlemlerle trafiğin nasıl güvenli hale getirileceği anlatıldı.

Eğitimin ardından proje hakkında bilgi veren Mehmet Akın, 2 yıldır devam eden projedeki amacın çocuklara trafik bilinci kazandırarak hayatın her alanında var olan trafikte sorumlu bireyler yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Eğitimlerin kent genelinde bulunana ilkokulların tamamında verileceğini kaydeden Akın, müdürlükte görevli polis memurlarından oluşan 3’er kişilik heyetle bu çalışmanın yapıldığını belirtti.

'Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim' projesinin, Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye’nin birçok kentinde uygulandığını vurgulayan Akın, ‘Afyonkarahisar'da öğrenim gören bütün ilkokul 1 inci sınıf öğrencilerine ulaşarak onlara trafik bilincini ağaç yaş iken eğilir mantığıyla çocuk yaşta bu bilinci aşılmayı hedefliyoruz" dedi.

Eğitimin sonunda minik öğrencilere üzerinde uyulması gereken trafik kurallarının yer aldığı, kendi isimlerinden oluşan ‘Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim’ kimlik kartları dağıtıldı.
Kaynak: İHA