Samsun Valisi Aksoy'dan Açıklama

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü , 20-26 Mayıs tarihleri arasında eğitim ve tatbikat programı çerçevesinde, Yunanistan'ın Selanik Belediyesi Arama Kurtarma ekibiyle ortak tatbikat yapacağı bildirildi.

AFAD ile işbirliği içinde yapılacak tatbikat nedeniyle Samsun'a gelen Selanik Belediyesi Arama Kurtarma ekibi Başkanı Miltos Bgnakis, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Aksoy, doğal afetlerin nerede, ne zaman olacağını bilmenin mümkün olmadığını söyledi.

Sel, heyelan, deprem gibi benzer afetlerin dünyanın bir çok ülkesinde olabildiğini belirten Aksoy, "Bu kapsamda doğal afetlerde işbirliği yapma, yardımlaşma deneyimlerini paylaşmak oldukça önem taşıyor. Bu bakımdan burada bugün bir araya gelen çalışma grubu, bu güne kadar yapmış oldukları faaliyetler çerçevesinde edinmiş oldukları deneyimleri bir birleri ile paylaşacaklar, buradan elde edecekleri tecrübelerle bundan sonraki bu tür afetlerde daha doğru şekilde çalışmalarına yön vereceklerdir" diye konuştu.

Türkiye'nin ve Yunanistan'nın deprem kuşağında yer aldığını vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"1999'da Türkiye'de yaşanan deprem, daha sonra Atina'da yaşanan depremler sonrasında her iki ülkenin karşılıklı birbirine yardımları söz konusu olmuştur. Doğal afetlerde bu işbirliği oldukça önemli ve bu önemi ortaya koyabilmek adına önemli bir çalışma olarak bunu değerlendiriyoruz. Bu işbirliğinin ilerde yaşanmasını arzu etmediğimiz ama olası afet noktasında da tecrübeyle birlikte yardımlaşma adına önemli bir çalışma olarak değerlendiriyorum."

Samsun'un inanılmaz güzellikle olduğunu belirten Selanik Arama Kurtarma ekibi Başkanı Miltos Bgnakis ise, "Samsun gerçekten çok fantastik bir yer. Bizleri misafir eden AFAD ekibi ve sizlere çok teşekkür ederim. Biz ekip olarak Dünya'nın ve Avrupa'nın birçok yerine gittik. Ancak Samsun gibi bir yer görmedik. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum Samsun cennet gibi bir yer" şeklinde konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal da "Amacımız karşılıklı olarak Türkiye'de yeni kurulan afet yönetimi elden geçirilerek, nasıl yapılacağı konusunda gerek Yunanistan, gerek Türkiye olarak birbirimize bilgi aktararak alan tatbikatları yapmaktır" ifadesini kulandı.

Muhabir: İlyas Gün

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA