Mortaja’dan Tavşanlı’ya Ziyaret

Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Besaam Mortaja, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasına (TTSO) ziyarette bulundu.

Mortaja’dan Tavşanlı’ya Ziyaret
Mortaja, karşılıklı ilişkileri güçlendirmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Gazzeli heyet Tavşanlı Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Ziyaret heyetini TTO Başkan Vekili Mustafa Göktekin kabul etti. İki ticaret odası arasında yapılan “Kardeş Oda Anlaşması” ile kültürel ilişkilerin yanında ticari ilişkilerin de gelişeceğini kaydeden Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Besaam Mortaja, kendilerini yaklaşık bir ay önce ziyaret eden Tavşanlı Ticaret Odasının ziyaretine karşılık iade-i ziyarette bulunduklarını bildirdi.

Besaam Mortaja burada yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Gazze’ye 1 ay önce gelen Tavşanlılı Türk heyetinin ziyaretine karşılık ilişkilerimizi güçlendirmek açısından buradayım. Türk halkının Mavi Marmara ile yaptığı fedakarlığı unutamayız. O olaydan sonra bize karşı kullanılan ambargo zayıfladı. Tavşanlılar yetimlerimize de burada sahip çıktı. Tavşanlı ile kültürel ilişkilerimizin yanı sıra ticari ilişkilerimizin de gelişmesini istiyoruz” diye konuştu.

Mortaja, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayı sonunda Gazze’ye düzenleyeceği ziyaretin oldukça önemli olduğunun altını çizerek Başbakan Erdoğan’ın yapacağı ziyaretle İsrail’in kendilerine uyguladığı ambargonun da kalkacağını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kendilerine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mustafa Göktekin ise, “Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz Gazze ziyareti ile “Kardeş Oda Anlaşması” imzalandı. İlçemize gerçekleştirilen ziyaretten dolayı da memnunuz. Gediz ilçesinde yapılan belediyeler toplantısında Gazze’ye futbol tesisi yapılması kararlaştırılmıştı” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA