Mınex’e Geri Sayım Başladı

İzmir MINEX-5. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’na geri sayım başladı.

Mınex’e Geri Sayım Başladı
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.’nin (İZFAŞ) TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle düzenlediği Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 23-25 Mayıs 2013 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek.
Akademisyenlerin ve araştırmacıların çeşitli konularda bilimsel ve teknik oturumlar gerçekleştireceği 4. Maden Makinaları Sempozyumu ise fuar ile eş zamanda TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenecek.

MINEX’e 22 ülkeden 69’u yabancı ve 10 ilden 122’si yerli olmak üzere toplam 191 firma katılıyor.

MINEX’e yurt içinden katılan iller Ankara, Balıkesir, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Sakarya, Tekirdağ iken, yurt dışından katılan ülkeler ise şöyle; ABD, Almanya, Avusturya, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İspanya, İtalya, İsveç, İsviçre, Japonya, Kanada, Kazakistan, Güney Kore, Norveç, Polonya ve Rusya.

MINEX Fuarı, bu yıl sektörden gelen yoğun katılım talebi nedeniyle 14 bin 500 metrekarelik alanda iki holde birden organize edilecek. Fuar, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1 /A ve 2 no’lu holde düzenlenirken aynı tarihlerde sempozyum ise 1/B no’lu holde gerçekleşecek.

Rusya, İran, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün, Filistin, İsrail, Kuveyt, Lübnan, Tunus, Fas, Cezayir, Oman Sultanlığı, Yemen, Bahreyn ve Mısır’da alıcı çalışmalarının yapıldığı fuarda, çeşitli ülkelerden profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

Üç gün sürecek fuarda; metalik madenler, endüstriyel hammaddeler, kimyasal sanayi hammaddeleri, gübre sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddeleri, kıymetli taşlar, prokspeksiyon, maden işletme makinaları ve ekipmanları, sondaj makina ve ekipmanları, cevher hazırlama ve zenginleştirme makina ve ekipmanları, yardımcı makina ve techizatlar, işyeri sağlığı ve güvenlik malzemeleri sergilenecek.

Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak organize edilen fuar, 23-25 Mayıs tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA