'gata’da Tedavi Edilen Suriyeli Yok'

Genelkurmay Başkanlığı, GATA KBRN Bilim Dalı Başkanlığı’nda muayene edilen ve tedavi altına alınan Suriyelinin olmadığını açıkladı.

'gata’da Tedavi Edilen Suriyeli Yok'
Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan açıklamada; Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıbbi Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Bilim Dalı Başkanlığı; kişilerin kimyasal veya biyolojik silah etkilerine maruz kalıp kalmadıkları ile ilgili olarak taranması, bu etkilere maruz kalan kişilerin tespiti, kimyasal ve biyolojik ajanlardan arındırılması yeteneklerine sahip olduğu, konu ile ilgili olarak, Suriye'den getirilerek GATA'da muayene edilen ve tedavi altına alınan yaralı şahıs bulunmadığı bildirildi.

DENİZ KURDU 13 BAŞLADI
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın planlı tatbikatlarından DENİZKURDU-13 Fiili Deniz Tatbikatı, Donanma Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu'nun sevk ve idaresinde, gemilerin Gölcük, Foça ve Aksaz limanlarından hareketi ile başladı.

Tatbikat kapsamında, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvet entegrasyonu, deniz-hava işbirliği ve deniz harekat görevlerine yönelik eğitimler ile fiili silah atışları icra edilecek. Tatbikata iştirak edecek gemiler, 24-25 Mayıs 2013 tarihlerinde İzmir, Foça, Çeşme, Kuşadası, Bodrum ve Aksaz'a liman ziyareti yapacak. İzmir, Çeşme, Kuşadası ve Bodrum'a liman ziyaretinde bulunacak gemiler, 14.00-19.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.

Tatbikat 03 Haziran 2013 tarihinde gemilerin ana limanlarına intikal ile sona erecek.

DOST GÖREVDE
Sahil Güvenlik Komutanlığının öncelikli insani yardım görevi olan denizde arama kurtarma faaliyetlerinin özellikle açık denizlerde, ağır deniz ve hava şartlarında etkinlikle icra edilebilmesine imkan sağlamak maksadıyla başlatılan "Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi" projesi kapsamında inşa ettirilen 4 adet gemiden ilki olan "DOST" törenle hizmete girdi.

İntibak eğitimleri tamamlanan DOST, 19 Mayıs 2013 tarihinden itibaren konuş yeri olan Samsun'da Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı emrinde göreve başladı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın açık denizlerdeki görev etkinliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacak olan Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi DOST, açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra yangın söndürme ile kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabilecek donanıma ve güvertesinde helikopter iniş-kalkışını mümkün kılan bir piste de sahip.

Patriot füze sistemlerinin konuşlu olduğu birliklere yönelik olarak icra edilen inceleme gezisine Türkiye'de görev yapan NATO üyesi toplam 17 ülkeden 21 yabancı askerî ataşe, ataşe yardımcısı katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 21-24 Mayıs 2013 tarihlerinde Arnavutluk’un Tiran şehrinde yapılacak olan Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katılacak.
Kaynak: İHA