Boşnak Kursiyerler Konya'da

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Bosna Hersek'te açılan meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerlerin bir kısmı Konya'ya geldi.

Boşnak Kursiyerler Konya'da
Meram Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç'in eşi Semira Eyuboviç'in de bulunduğu kafile Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'yı ziyaret etti. Başkan Kalaycı, Konya'daki tarihi ve turistik yerleri gezen Boşnak misafirlerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kardeş şehir protokolü imzalandığı günden itibaren Hadzici'de çok güzel çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Serdar Kalaycı, "Bunların içinde en çok önemsediğimiz konulardan biri Bosna Hersek'te meslek edindirme kurslarımızın açılması ve Boşnak kardeşlerimizin yetiştirilmesi idi. 3 yıldan beri devam eden kurslarımızda Türkçe dersi, el sanatları, çinicilik, takı ve tasarım olmak üzere 4 farklı branşta her yıl yüzlerce kursiyer eğitim görüyor" dedi.

Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç'in eşi Semira Eyuboviç ve diğer kursiyerler de Başkan Kalaycı'ya el emeği göz nuru çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA