Barışa Bursa’dan Büyük Adım

Bursa’nın Valisi Şahabettin Harput ve beraberindeki heyet, Cordoba Belediye Başkanı Jose Antonio Nieto Ballesteros daveti üzerine İspanya’ya hareket etti.

Barışa Bursa’dan Büyük Adım
Bursa-Cordoba heyetleri arasındaki görüşmenin ana konusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği medeniyetler ittifakı projesi.

İspanya hareketi öncesi bir açıklama yapan Vali Şahabettin Harput, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi ve desteğiyle Bursa-Cordoba arasında kurulan diyaloğun önemine işaret ederek, “Bursa ile Cordoba arasında kurulan dostluk köprüsü, önümüzdeki süreçte dünya barışı ve dostluğu açısından büyük önem arz ediyor. Osmanlı’ya başkentlik yapan Bursa ile Endülüs Emevi Devleti'ne başkentlik yapan İspanya'nın Cordoba Belediye Başkanı Jose Antonio Nieto Ballesteros ile bir araya geleceğiz ve medeniyetler ittifakı projesinin uygulama detaylarını konuşacağız. Kaldı ki medeniyetler ittifakı projesi sadece Bursa-Cordoba veya Türkiye-İspanya’nın değil dünyanın projesi. Bu proje dostluk ve barış için atılan oldukça önemli bir adım. İnşallah dönüşte Bursa kamuoyuyla projenin detaylarını şekilde paylaşacağız” dedi.

Kaynak: İHA