Akil İnsanlar İsparta'da

Akdeniz Akil İnsanlar Heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde Isparta’ya geldi.

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'ü ziyaret eden heyet burada bir gül bahçesinde gül topladı. Akil İnsanlar Heyeti'ne önderlik yapan Rifat Hisarcıklıoğlu, gül bahçesinde bulunan Hüseyin Aykut'a çözüm süreciyle ilgili fikrini sordu. Aykut da, "Elbette barış istiyoruz, elbette akan kanın durmasından yanayız. Gencecik çocuklarımızı yetiştiriyor 20 yaşında askere gönderiyoruz. Onlar orada şehit olunca hepimiz ölüyoruz. Kim ister savaşı? Şehit anneleri ağlıyor. Bir delikanlıyı yetiştiriyoruz. Şehit düştüğünü gördüğümüzde hepimizin gözyaşları akıyor.Dinsin bu kan.Bunu devletten bekliyoruz” dedi.

Daha sonra Hisarcıklıoğlu, Hüseyin Aykut'a "Peki bakalım şimdi de en fazla hangimiz gül topladı onu söyleyin?" diye sordu. Aykut ise, "Ona kantar karar verecek" deyince bahçedeki herkes güldü.

GÜL BARIŞ DEMEKTİR
Akil heyetinin üyesi Kadir İnanır, gülün sevgi ve aşk başta olmak üzere birçok anlamı ifade ettiğini belirterek şunları söyledi: "Ama bunların en anlamlısı barıştır. Onun için barış diyoruz. Gülün tarifinde insanlık, sevgi, aşk var. Bu güzel sözlerin toplamı vardır. Güzel sözlerin birinin adı barıştır. Gül ile ikisi ne güzel birleşti bunun için çok mutluyum." Ardından gül toplayan kadınlar ünlü sanatçıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇOCUKLARA YAPBOZ HEDİYESİ
Gül bahçesinin ardından İslamköy Meydanı'nda kendileri için hazırlanan köy kahvaltısına katılan Akil İnsanlar Heyeti'ni burada öğrenciler karşıladı. Heyet öğrencilere Türkiye haritasından oluşan yapboz hediye etti. Çocuklarla fotoğraf çekildikten sonra muhtarlar ve vatandaşlarla sohbet edildi

Heyetin Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi İslamköy’ün Türk siyasetine yön vermiş bir yer olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle devletimiz yeni bir dönem başlattı. Bu dönemde millet ne düşünüyor, beklentileri talepleri nedir, bunu öğrenmek istiyoruz. Bu demokrasimiz için müthiş bir fırsat. İstişare içinde sizlerin fikirlerini öğrenip bunu Ankara’da rapor edeceğiz. Elbette herkes farklı düşünecek. Ama konuşurken doğru yolu bulmak asıl amacımız. Biz terör sorununun bitmesi akan kanın durması ve demokrasinin kalitesinin artırılması üzerinde duruyoruz. Demokrasinin kalitesini en iyi İslamköy bilir. Bu köyde doğmuş bir çocuk, bu ülkede hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı yaptı. Bu demokrasinin ülkemize kazandırdığı bir fazilettir.” Heyet üyeleri, belde halkının çözüm sürecine ilişkin fikirlerini aldı.

Akil İnsanlar Heyeti, daha sonra valilik ziyaretinin ardından Isparta’daki her kesimi temsil eden tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının, İşçi ve İşveren örgütlerinin, farklı siyasi grupların, dernek ve vakıf temsilcilerinin katılacağı “Ispartalı ne diyor” toplantıları yapacak.
Hisarcıklıoğlu’nun başkanlık ettiği heyette Lale Mansur, Tarık Çelenk, Kadir İnanır, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan ve Hüseyin Yayman yer alıyor.
Kaynak: İHA