19 Mayıs’ın Kalbi Silivri’de Attı

Silivri Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği kutlamalarda binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla 19 Mayıs coşkusunu yaşadı.

19 Mayıs’ın Kalbi Silivri’de Attı
Silivrililer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kutlamalara binlerce vatandaş katılarak belediye önünden marşlar eşliğinde sahil meydanında bulunan Atatürk Anıtına yürüdü. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da vatandaşlara eşlik ederek, 19 Mayıs ruhunu yaşadı. Sahil meydanında toplanan vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu. Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan bir konseri Hatay Reyhanlı’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu iptal ettiklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şöyle konuştu: “Bir konserle bu geceyi tamamlamak, süslemek istemiştik. Ama biliyoruz ki, Reyhanlı’da o bombayı çekenler ve çektirenler ne amacı taşıdığını bugün daha iyi anlıyoruz. Onlara Silivri halkı bugün iki cevap verdi. Bir, biz Cumhuriyet’in kuruluşunun ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ı bir daha söndürmeyeceğiz. İki, sizden korkmuyoruz dedi”
Başkan Işıklar, her yıl milli bayram kutlamalarına binlerce vatandaşın katıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Biz aslında her yıl 29 Ekim'i, 19 Mayıs’ı, 30 Ağustos’u bu coşkuyla kutluyoruz. Silivri, aydınlık, çağdaş ve Atatürk ilke ve inkılaplarına, Türkiye’nin bütünlüğüne, birliğine, bayrağına sahip çıkan demokrat yapısı ağırlıkta bir şehrimizdir.”
Kutlamalar, havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA