Mevlana Değişim Programı

Tetova Devlet Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi arasında "Mevlana Değişim Programı" protokolü imzalandı.

Tetova Devlet Rektörü Prof. Dr. Vullet Ameti ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Arber Çeliku, TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü ziyaret etti.

Ziyarette, iki üniversite arasında "Mevlana Değişim Programı" protokolü imzalandı.

-Makedonya Üniversitesi'nden TÜ'ye ziyaret-

Makedonya Üniversitesi öğretim elemanı, ressam ve mozaist Gazanfer Bayram ile Aziz Kiril ve Mathedius Üniversitesi Filoloji Balaze Koneski Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Emilija Crvenkovska, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ü ziyaret etti.

Rektörlükteki ziyarette Yörük, misafirlerine üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

-Rektör Yörük, TRT Avaz televizyonunda yayımlanan programa katıldı-

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük TRT Avaz televizyonunda yayınlanan programa katıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Yörük'ün II. Beyazıt Külliyesi'nde yönetmenliğini Metin Edirneli'nin yaptığı program "Bizim Sesimiz" programına konuk olduğu belirtildi.

Yaklaşık bir saat süren programda, Yörük'ün Edirne'nin tarihsel önemi hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

-TÜ'ye teşekkür belgesi-

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Viyolonsel Sanat Dalı Lise Devresi 1. Sınıf öğrencisi Batuhan Işık'a Kursk Devlet Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sergei Proskourin teşekkür belgesi gönderdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, rektör Proskourin'in, Rusya'nın Kursk şehrinde 23 ve 25 Nisan'da düzenlenen Kursk Oda Orkestrası ile birlikte solist olarak yer aldığı Solo Konserindeki üstün başarısından dolayı Işık'a teşekkür belgesi gönderdiği belirtildi.

Ayrıca, Proskourin'in Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile TÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Süleyman Sırrı Güner'e de teşekkür yazısı gönderdiği kaydedildi.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Ali Bayaslan
Kaynak: AA