Gmis Genel Başkanı Alabaş'ın Açıklaması

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla düzenlenen mitingle birliği, beraberliği, dayanışmayı, madenci kültürünü bir kez daha tüm Türkiye'ye ve dünyaya gösterdiklerini bildirdi.

Alabaş, yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak Demokrasi Platformunca düzenlenen mitingi kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önünde coşkuyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Emeğin başkentine yakışır demokratik bir olgunluk ve toplumun her kesiminden katılımla miting gerçekleştirdiklerini ifade eden Alabaş, şunları kaydetti:

"1 Mayıs'ta düzenlenen mitingle, birliği, beraberliği, dayanışmayı, madenci kültürünü bir kez daha tüm Türkiye'ye ve dünyaya gösterdik. Başta madencilerimiz ve tüm işçi, emekçi, kamu çalışanı kardeşlerimiz olmak üzere mitingimize katılan emek dostlarına sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Bizi anlayışla karşılayan ve yardımcı olan Zonguldak esnafımıza, bu örnek mitingin kamuoyuna yansıtılması için koşturan değerli basın mensuplarımıza ve baştan beri büyük bir hassasiyetle çalışan emniyet teşkilatına çok teşekkür ediyorum."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdinç Aksoy
Kaynak: AA