Engelli Askerlere Kınalı Uğurlama

Bahçelievler Belediyesi engellilerin bir günlük yapacağı sembolik askerlik için kınalı uğurlama töreni düzenlendi.

Engelli Askerlere Kınalı Uğurlama
Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun yanı sıra ünlü sanatçı Mahmut Tuncer, komedyen İsmail Baki Tuncer, ses sanatçısı Sami Çelik ve Murat Adalar katılarak engellilere destek oldu.

Her yıl engelliler için askere gitme programı düzenlediklerini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Belediye olarak her daim engelli kardeşlerimizin yanındayız. Bir gün bile olsa askerlik duygusunu yaşamalarını istedik. Sanatçılarımıza bu özel programda engellilere destek verdikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“MAHMUT TUNCER OYNATTI, İSMAİL BAKİ GÜLDÜRDÜ”

Program engelli bir çocuğun “Asker” şirini okumasıyla başladı.

Ardından Kazım Beyaz Eğitebilir Zihinsel İş Okulu öğrencilerinden oluşan bir grup yöresel kıyafetlerle müzikli gösteri yaptı. Ünlü türkücü Mahmut Tuncer, engelliler için yapılan programlara elinden geldiğince katılmaya gayret ettiğini belirterek, “Onlar için ne yapsak azdır. Belediye Başkanımızı kutluyorum. Onları sosyal hayatın içinde olmalarını sağlaması çok önemli” dedi.

Sanatçı, sahneye çıkan engellilerle birlikte ‘jandarma’ türküsünü seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan ünlü komedyen İsmail Baki Tuncer de özellikle Cüneyt Arkın ve Nihat Doğan’ın taklidini yaptı. Ardından Orhan Gencebay’ın ‘Hatasız kul olmaz’ şarkısını seslendirdi. Yaptığı taklitlerle salonu gülme krize sokan İsmail Baki Tuncer, daha sonra engelli askerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ELLERİNE KINA YAKILDI”

Program Yenibosna Doğu Sanayi İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle devam etti. Daha sonra sahneye çıkan ses sanatçısı Sami Çelik ve Murat Adalar söyledikleri şarkılarla izleyicileri coşturdu. Program, engelli askerlere verilen hediyelerin ardından kına yakılarak son buldu.

Engelli askerlerin aileleri kendilerini çok duygulandıran ve mutlu eden bir program düzenledikleri için Başkan Osman Develioğlu’na teşekkür etti.
Kaynak: İHA