Ekmek İsrafına Afişli Destek

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, ekmek israfını önlemek için düzenlenen kampanyaya afişlerle destek verdiklerini söyledi.

Özkan, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ekmek israfını önlemek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca başlatılan kampanyaya destek verdiklerini bildirdi.

Özkan, kampanya sayesinde büyük ölçüde israfının önüne geçileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yılda çöpe atılan 2,1 milyar ekmek, 1,5 milyar liraya denk geliyor. Çiftçilerimiz tarafından nice zorluklarla üretilen mahsulün bu kadar kolay israf edilmesi doğru değil. Hazırlanan afişlerde ülke genelindeki ekmek israfının ekonomik boyutları ifade edilirken, ekmeğin israf edilmemesi halinde, her yıl ülkemizde 500 yeni okulun eğitime kazandırılabileceği, 500 kilometre yol yapılabildiği vurgulanıyor. Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için ilçemizde afişler asarak, internet sitemizde davetimizi yayınlayarak ve hoparlör aracılığıyla duyurular yaparak kampanyaya destek veriyoruz."

-Fenerbahçeliler Derneği, tekerlekli sandalye hediye etti-

Biga Fenerbahçeliler Derneği, bir engelliye tekerlekli sandalye hediye etti.

Dernek üyeleri Sadettin ve Nazife Ceylan, Nermin Kunt, Arzu Kaya ve Osman Olgun, Yenimahalle köyünde yaşayan engelli Recep Dayak'a sandalyesini teslim etti.

Olgun, bugüne kadar 458 tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.

-Biga Hüseyin Onan İlkokulu yarışmada derece aldı-

Biga Hüseyin Onan İlkokulu, "Monami 2013 Pastel Boya Yarışması"nda derece kazandı.

Okul müdürü Sebahattin Yankol, geleneksel olarak her yıl Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın bu yıl ki temasının "Çevre ve Çocuk" olduğunu söyledi.

Yankol, öğrencilerin ders başarılarının yanında resim yarışmalarında derece kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA