Önce Ekonomik Bağımsızlık

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Ekonomik olarak dünyaya bağımlı olan, teknoloji üretemeyen, bilgi üretemeyen bir ülke ne kadar bağımsız gibi gözükse de dünyaya bağımlı olmaya mahkumdur" dedi.

Önce Ekonomik Bağımsızlık
Cevdet Yılmaz, DOKAP Bölge İdaresi Başkanlığı İl Değerlendirmesi için geldiği Giresun’da tam bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla sağlanabileceğini anlattı.

Türkiye’nin dünyadaki 200 ülkeden ekonomisi güçlü 20 ülke arasında yer aldığını belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz; şöyle konuştu: “Kalkınma olmadan, ekonomik bağımsızlığı olmayan, bir ülke siyasi bağımsızlıkla bağımsız bir ülke olamaz. Ekonomik olarak dünyaya bağımlı olan, teknolojiyi üretemeyen, bilgi üretemeyen bir ülke ne kadar siyaseten, hukuken bağımsız gibi gözükse de dünyaya bağımlı olmaya mahkumdur. Dolayısıyla gerçek anlamda bağımsızlığımız yaptığımız çalışmalarla ne geliştirebilirsek, ne kadar güçlendirebilirsek, insanımızın bilgi birikimini ne kadar yükseğe çıkarabilirsek ülkemiz o kadar ön sıralara geçmiş, bölgesine yön verebilen hale gelir." Nitekim ülkemizin son on yılda ne kadar ciddi bir ilerleme kaydettiğinin görüldüğünü belirten Yılmaz, şunları söyledi: "On yıl önce 239 milyar dolar olan milli gelirimiz 786 milyar dolara yükselmiş bulunuyor. Kişi başına gelirimiz 3 bin 500 dolarken, 10 bin 500 dolara yükseldi. Yine geçen hafta IMF’ye olan borcumuzun son taksitini ödemiş bulunuyoruz.2008 yılında bir çok ülke ekonomik krizle mücadele ederken, bir çok banka batarken, işsizlik tırmanırken, ülkemiz kalkınmaya,yatırıma devam etmiş krizi en iyi yöneten ülke olmuştur.”
Doğu Karadeniz’i turizmde kalkındıracak Yeşil Yol projesini de değerlendiren Bakan Yılmaz; sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bütün Doğu Karadeniz’i boydan boya kesen yaylalarımız arasında bir bağlantı oluşturan önemli bir projeyi hayata geçirmek üzereyiz.Yanlızca fiziki olarak değil, çevreyi bozmadan, çevreyle uyumlu bir bağlantı yol projesidir.Bir tarafta yaylalarımız arasında bağlantı kurulurken diğer tarafta güzergah üzerinde konaklama ve hizmet tesisleriyle turizm ekseni oluşturmaktadır.Bu turizm adına hayati bir projedir. Projenin hayat bulmasıyla hem bölgemiz hem de ülkemize önemli katkı sağlayacaktır.Proje ile ilgili bölgemize 40 milyon dolar kaynak çıkarılmış ve bu kaynak 8 ilimize eşit şekilde dağıtılmıştır.”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yaptığı konuşmanın ardından Bakanlık, Valilik ve DOKAP tarafından Yeşilyol Projesi'nin protokolü imzalandı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak kaymakamların, belediye başkanlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin sorularıyla devam etti.
Kaynak: İHA