Büyükçekmece’de Atatürk’ü Anma Yürüyüşü

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Yürüyüşüne çok sayıda Büyükçekmeceli katıldı.

Büyükçekmece’de Atatürk’ü Anma Yürüyüşü
19 Mayıs etkinliklerine, Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüş damgasını vurdu. Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçeyi dev Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslediği etkinli de bebek arabasındaki bebeklerin yanı sıra 70 yaşındaki Büyükçekmece’nin büyükleri de katıldılar. Yürüyüş öncesi vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Mimaroba meydanında toplandılar. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve İstanbul Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi’nin konuşmalarının ardından Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

“Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramının Türk gençliğine kutlu olsun” diyen Başkan Akgün, “19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı kutlu olsun. 19 Mayıs 1919 yok olma üzere olan bir devletin küllerinin üzerine yeni bir devletin kuruluşunun meşalesinin yakıldığı bir gündür. Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı gündür. Bu günleri en görkemli şekilde Türk Ulusu kutlamaya devam edecektir. Cumhuriyetin yılmaz gençliği olan siz gençlerle beraber Atamız için ilelebet yürümeye devam edeceğiz” dedi.

10 binlerce vatandaşın Ataya saygı yürüyüşünde kenetlenmesinden dolayı Büyükçekmece halkını kutlayan Başkan Akgün, “Büyükçekmece halkının karnaval havasında gerçekleştirdiği bu yürüyüşle eğitim ve kültür seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu, ülkesine, bayrağına özellikle Atatürk’e Cumhuriyete nasıl sahip çıktığının en iyi göstergesidir. Tüm gençliğin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu

İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de konuşmasında bu önemli günde Büyükçekmece halkının Atasına görkemli bir yürüyüşle bağlılığını bir kez daha ispatladığını söyledi.

10. yıl Marşı eşliğinde yürüyüşe geçen Büyükçekmeceliler, 6 km’lik yolu yaklaşık 4 saatte tamamlayabildi. Zaman zaman D100 karayolunda trafiğin de aksamasına neden olan kortej hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanına vardılar.

Çok sayıda Büyükçekmecelinin 500 metrelik Türk bayrağı ve dev Atatürk posterleri ile coşkuyla yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanında tamamladığı yürüyüşün sonunda Başkan Akgün ile Süleyman Çelebi Büyükçekmece Belediyesinin düzenlediği kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdiler. Ardından Büyükçekmeceli sivil toplum kuruluşlarıyla toplu fotoğraf çektiren Başkan Akgün yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA