Bağdat Caddesi’nde “Gençlik Yürüyüşü”

Kadıköylüler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Bağdat Caddesi’nde düzenledikleri “Gençlik Yürüyüşü” ile kutladılar.

Gençlik Yürüyüşü, Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar’dan saat 19.00’da başladı ve Göztepe’de son buldu. Yürüyüş sırasında özel olarak süslenen TIR üzerinden yol boyunca marşlar çalındı. Yürüyüş sonunda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyup katılımcılara tekrarlattı.

Yürüyüşe Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Akif Hamza Çebi ve CHP’li milletvekilleri katıldı.

Başkan Öztürk, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Bugün 19 Mayıs’ı kutlamak istemeyenler bu ülkenin kurtuluşunu hazmedemeyenlerdir. 19 Mayıs ruhuyla kurulan bütün fabrikalar teker teker satılırken ülkenin demiryolları, havayolları, limanları, meydanları yabancılara peşkeş çekilirken, halkı susturmaya çalıştılar. Rektörleri, öğrencileri, yazarları, askerleri tutuklayarak Türk halkını susturacaklarını sandılar. İşte burada olduğu gibi yüz binler direncini daha fazla artırarak, her alanda mücadele etmeye kararlı” dedi.

Başkan Akgün, konuşmasının ardından TIR’ın üzerinden Kadıköylülerin üzerine çiçek saçtı. Daha sonra yürüyüşe katılan Kadıköylüler, hep birlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Öte yandan, kutlama programına katılan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in yürüyüş sırasında çantası içerisindeki kredi kartları ile bir miktar parasının çalındığı iddia edildi.
Kaynak: İHA