Aliağa’da 19 Mayıs Kutlamaları

19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Aliağa’da Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde (METEM) düzenlenen törenle kutlandı.

Aliağa’da 19 Mayıs Kutlamaları
METEM’de düzenlenen resmi bayram kutlama törenine Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz başta olmak üzere ilçe protokol erkanı, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk’e cevabı öğrencilerce seslendirildi. METEM Bando- Trampet takımının solo gösterisinin ardından kız öğrenciler step gösterisi yaptı. METEM öğrencilerinin hazırladığı jimnastik, tekvando, kick-box ve güreş gösterileri de ilgiyle izlendi. Gittikleri her yarışmadan dereceyle dönen Aliağa Belediyesi Helvacı Spor kulübü Folklor ekibinin gösterisi izleyenlerden bol alkış aldı. Kutlamalar, tüm gösteri gruplarının final gösterisiyle sona erdi. Kutlama törenine katılan ve öğrencilerle bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz gençlerle sohbet etti, bayram coşkusuna ortak oldu. Resim sergilerini öğrencilerle gezen ve bilgi alan Başkan Oğuz’a gençler büyük ilgi gösterdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, bayram kutlamalarında gençlerin heyecanını gördükçe büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Aliağa’da 19 Mayıs ruhunu yaşayan gençlerimizle gurur duydum. Bu coşkuyu gelecek yıl stadyumda yaşayarak herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi kuranları bir kez daha rahmet, şükran ve gönül borcuyla anıyorum.”

19 MAYIS GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ
TED Aliağa Koleji tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü, Aliağa’da bayram coşkusunu ikiye katladı. Kırmızı beyaz kıyafetlerle katılanlara sayısız Türk Bayrağı da eklenince Aliağa Caddeleri al bayraklarla doldu. Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sonra eren yürüyüşe vatandaşlar da katılınca Aliağa’da renkli bayram görüntüleri oluştu
Kaynak: İHA