Usta’dan Yetkili Sendika

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Türk Eğitim Sen ilçe Temsilcisi İlhan Usta, Türk Eğitim-Sen’in Zonguldak genelinde ve Alaplı’da yetkili ve etkili sendika olduğunu söyledi.

Usta’dan Yetkili Sendika
Alaplı Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi İlhan Usta Türk Eğitim Sen ‘in 2013 yılında Zonguldak ve Alaplı Yetkili Sendika olması nedeniyle üyelere teşekkür etti.

Türk Eğitim-Sen’in sendikacılığın aynı zamanda ahlaki yönünü de tüm kamuoyuna gösterdiğini belirten Usta, “Türk Eğitim Sen Zonguldak genelinde ve Alaplı’da yetkili ve etkili sendika olmuştur. Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” sloganı ile yola çıkan Türkiye Kamu-Sen’in bir mensubu olan sendikamıza gönül vermiş sizlerle bu şerefli mücadelede bir arada olmanın ve ilimizde yetkili sendika olmamızın sevincini ve gururunu yaşamaktayım. Eğitim Bir-Sen ve bağlı olduğu konfederasyon Memur-Sen toplu sözleşmelerde öğretmenlerin hakkından çok koltuklarını düşündüğünü, son elli yılın en iyi toplu sözleşmesini imzalayacağız diyerek eğitim çalışanlarını boş yere ümitlendiren Eğitim Bir-Sen cumhuriyet tarihinin en kötü toplu sözleşmesine imza atmış, yine cumhuriyet tarihinde devlet memurları ilk kez zamlarını aylar sonra almışlardır. Ek ödeme namusumuzdur diyen Memur-Sen başkanı Ahmet Gündoğdu ek ödeme alamadığında ise söylediği sözleri unutarak ne kadar namuslu bir başkan olduğunu hepimize kanıtlamıştır. Ülke genelinde Kurum müdürleri iktidardan da güç alarak, amirlikten ziyade sendikal kişiliklerini öne sürmüşler, baskıcı, sindirici uygulamalarla astlarını korku ve şantajla kendi sendikalarına üye yapmışlardır. Dolayısıyla Memur Sen bu yıl da Türkiye genelinde yetkili sendika olmuştur. Bu baskılara sinen, direnemeyen,toplu sözleşmede deyim yerinde ise resmen satılan memurların bunlara göz yumarak Memur-Sene üye olmaları sebebiyle ülke genelinde yetkiyi almaları beni deriden yaralamıştır. Her şeye rağmen Zonguldak ve Alaplı’da baskılara göğüs geren, toplu sözleşmede yapılanları unutmayan onurlu, dürüst, koltuk sevdası olmayan dik duruş sergileyen ülkesini en çok seven, görevi en iyi yapandır düsturuyla çalışan memurlar sayesinde yetki bu yılda Türk Eğitim-Senin olmuştur. Türk Eğitim-Sen sendikacılığın aynı zamanda ahlaki yönünü de tüm kamuoyuna göstermiştir. Güçlünün değil haklının yanında yer alınması gerektiğini kendisine şiar edinen Sendikamız sırtını siyasi ve idari güçlere dayamamıştır.

Gücünü eğitim iş kolu çalışanlarının birlikteliğinden alan Türk Eğitim-Sen’in Zonguldak’ta ve Alaplı’da yetkili sendika olmasını sağladıkları için başta yönetim kuruluna, bu süreçte maddi ve manevi desteğini esirgemeyen üyelerimize yürekten teşekkür ederim.Türk Eğitim Sen’in değerli üyelerinin yürüttükleri, fedakâr ve ihlâslı mücadeleleri neticesinde sendikamız bugün hak ettiği konumu yakalamıştır. Alaplı’da Yetkili ve Etkili Sendika olmamızın sorumluluğunun farkındayız.

Alaplı’mız ve güzel Zonguldak’ımızın eğitim ve öğretim çıtasını yükseltmek için elinizden geleni gayreti göstereceğimize, eğitim çalışanlarının hak mücadelesinde daima yanlarında olacağımıza söz veriyorum. Bize sonuna kadar güvenen üyelerimize teşekkür eder, Allah bu güzel birlik ve beraberliğimizi daim kılsın diyorum” dedi.

Kaynak: İHA