Prof. Dr. Ercan’dan Deprem Konferansı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Kuşadası’nın kayalıklar üzerinde kurulu olduğunu ve bu nedenle depreme dayanıklı olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ercan’dan Deprem Konferansı
Kuşadası Arama Kurtarma Ekibi (KAKEB) tarafından Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi salonunda gerçekleştirilen “Deprem” konulu konferansa, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Yusuf Emik, Kuşadası Zabıta Müdürü Hüsna Akman, Türkiye Arama Kurtarma Federasyonu Başkanı Veli Tiryaki, Kütahya Arama Kurtarma Ekibi Başkanı ve Türkiye Arama Kurtarma Federasyonu üyesi Levent Bircan ile az sayıda izleyici katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Ercan, toplantıya 18 Nisan’da Kuşadası’nda kardiyolog yokluğundan kaybettiği annesi için saygı duruşu ile başladı.

Prof. Dr. Ercan, “Bir ay önce annemi kalp krizinden Kuşadası’nda kaybettik. Annem ilçede kardiyolog olmadığı için hayatını kaybetti. Olayın basına yansımasının ardından belediye başkanı ve ilçe kaymakamı yurt dışında olmalarına rağmen beni arayarak taziyemize ortak oldular. Sayın valimiz ise taziyemize bir telefon açarak ortak olmak yerine, yayınladığı basın açıklamasında ilçemizdeki Devlet Hastanesi’nin depreme yetersiz olduğu için yıkımı yapılacağı kardiyolog kadrosunun şu an bir kişi olduğunu, yeni hastane ile birlikte kardiyolog sayısının ikiye çıkarılacağını ifade etti.

Ben özellikle Universal adı verilen ilçedeki özel hastanede kardiyolog olmamasını ifade etmiştim. Kuşadası Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahale ile annem iki saat daha yaşatılarak Aydın’a sevk edildi” dedi.


Dana sonra konuşmasına geçen Prof. Dr. Ercan, Van depreminde Türkiye’nin arama kurtarma çalışmalarında büyük bir başarı elde ettiğine dikkati çekerek, bu konuda dünyada ilk sıralarda yer alındığını söyledi.

Kuşadası’nın bir deprem bölgesi olduğunu kaydeden Ercan, “Kuşadası’nda şu anki hastane depreme dayanıklı değil. Ama yeni yapılan hastanenin dayanıklılığı ise mükemmel. Kuşadası bir deprem bölgesi ama şehir merkezi kayalıklar üzerinde kurulduğu için bu son derece olumlu. Sadece yazlık sitelerinin bulunduğu Karaova bölgesinde sakıncalı durumlar var” diye konuştu

KARDİYOLOG YOKLUĞUNDAN ANNESİNİ KAYBETMİŞTİ
İTÜ Maden Fakültesi'nde Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın annesi 18 Nisan günü Kuşadası'nda kalp krizi geçirdi. 112 ekiplerinin beş dakika içinde müdahale ettiği Zekiye Ercan, ilçede kardiyolog bulunan tek hastane olan Özel Kuşadası Universal Hastanesi'ne yönlendirildi. Ancak Kuşadası'nın ve hastanenin tek kardiyoloji uzmanı olan Prof. Dr. Alper Onbaşılı Antalya'da bir tıp kongresine gittiği için hasta Kuşadası Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan ilk müdahale sonrası Zekiye Ercan, Aydın'a sevk edildikten sonra hayatını kaybetti.
Kaynak: İHA