Prof. Dr. Bilal Kemikli;

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, insanın inançlarına saygı gösterildiği ve inançlarını yaşamasına izin verildiği zaman mutlu ve huzurlu olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Bilal Kemikli;
Kütahya Müftülüğü 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan aile haftası nedeniyle Kütahya Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Sarayı’nda “Aile Huzuru" konulu konferans düzenledi

Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü’nün yaptığı açış konuşması ile başlayan konferans Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin sunumuyla devam etti. Ayet ve hadislerle aile huzurunu sağlayacak “formülleri” açıklayan Prof. Dr. Kemikli, "Her aile bir tarihtir, hatta okumasını bilene bir destandır" dedi.

İnsanın nasıl ve ne zaman huzurlu ve mutlu olabileceği konusunda da konuşan Kemikli, “İnsan sağlıklı, güvenli, maddi ve manevi ihtiyaçları karşılanırsa, sevilip sayılırsa, anlaşılırsa; söylemek istediğini söyleyebiliyorsa, en önemlisi inançlarına saygı gösteriliyor ve yaşamasına izin veriliyorsa işte o zaman huzurlu olur. Anlamak, dinlemeyi bilmek, sevmek, merhamet etmek, birlikte hoşça vakit geçirmek, kanaat, gani gönüllü olmak, nezaket, letafet, kıymet bilmek, adalet, katlanmak, sabır, sınırlarını bilmek ebeveynlerde olması gereken erdemlerdir” diye konuştu.

Konferansın ardından aile haftası dolayısıyla ilkokullar arasında düzenlenen "Benim Ailem" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü ve Prof. Dr. Bilal Kemikli tarafından verildi.

Programın sonunda katılanlara Aile Haftasına özel Hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA