Los Angeles’te Van Standına Yoğun İlgi

Amerika Birleşik Devleri’nin (ABD) Los Angeles kentinde başlayan ve 4 gün sürecek ‘4’ncü Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'ne katılan Van standı büyük ilgi görüyor.

Los Angeles’te Van Standına Yoğun İlgi
ABD'nin Californiya eyaletine bağlı Los Angeles kentinde bulunan Pasifika Enstitüsü'nün Organge County Fuar alanında düzenlediği festivalin ikinci günü yine renkli geçti. Van'ın yer aldığı standa gelen başta Amerikalı ve diğer milletlerden oluşan ziyaretçiler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün folklor ekibi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İngiliz Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Memet Metin Barlık’ın söylediği Türkçe-Kürtçe türküler eşliğinde bol bol halay çekti. Bak Hele Bak lakaplı Yusuf Konak da standa gelen ziyaretçi ve öğrencilere bilmeceler sorarak bol bol ödül dağıttı.

‘Boncuk’ isimli Van Kedisine yine ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriliyor. Özellikle çocuklar kediye dokunmak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Kedinin sevimliliğini gören ebeveynlerde çocuklarıyla birlikte dokunup, hatıra fotoğrafı çekiyorlar.

ESKİ VAN VALİSİ ÇAKACAK, EŞİYLE BİRLİKTE VAN STANDINI ZİYARET ETTİ
Festivalin ikinci gününde Van standının sürpriz bir ziyaretçisi vardı. Uzun yıllar Van’da Vali olarak görev yapan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ile eşi Kevser Çakacak’la birlikte Van standını ziyaret etti. Folklorcuların canlı performansını izleyen Çakacak ve eşi Van’dan gelen katılımcılarla yakından ilgilendi. Van’ın kendisi ve eşi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Çakaçak, onun için de ilk ziyaretini Van standına yaptığını söyledi.

Folklorcular ve katılımcılarla ziyaret anısına hatıra fotoğrafı çektiren Vali Çakacak, Vanlı’lara selam gönderdi. Van standını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ve çok sayıda milletvekili de ziyaret etti.
Kaynak: İHA