Çeşme’de Faruk Altınkaya’nın Katil Zanlısı Yakalandı

Geçtiğimiz 10 Mayıs’ta Çeşme Musalla Mahallesi Akarca Mevkii’nde bulunan Hayvan Barınağı’na yakın besi damında, Çeşme Belediyesi Hayvan Barınağı’nda çalışan Faruk Altınkaya’yı (49) öldürdüğü iddiasıyla aranan Ali Coşkun (37) Turgutlu’da yakalandı.

Çeşme’de Faruk Altınkaya’nın Katil Zanlısı Yakalandı
Çeşme Jandarma Komutanlığı ekiplerinin sıkı takibi sonucu bir hafta içinde ele geçirildi. Cinayetin ardından bir çalışma başlatan Çeşme Jandarma Komutanlığı ilk etapta Ali Coşkun’un gidebileceği adresleri tespit etti. İlgili güvenlik güçleriyle bilgi paylaşımı ve takibi sonucunda Ali Coşkun’un Turgutlu’da bir arkadaşının evinde gizlendiği saptandı. Düzenlenen bir operasyonla ele geçirilen ve Çeşme’ye getirilen katil zanlısının, Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifadede suçunu itiraf ettiği bilgisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre katil zanlısı Ali Coşkun olay gecesi Faruk Altınkaya ile içki içtiklerini, aralarında çıkan tartışma sonucu maktülün kendisine küfür ettiğini söyledi.

Bunu hazmedemediğini ve elindeki bıçağı birkaç defa Faruk Altınkaya’ya sapladığını daha sonrasını hatırlamadığını ifade etti.

Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesinin alınmasından ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Ali Coşkun Buca Ceza ve Tutukevi’ne sevk edildi.
Kaynak: İHA